Hronika

Na vratu joj pronađene posjekotine: Slovenka čije je tijelo pronađeno skoro na samom vrhu planine Velež, se najvjerovatnije ubila

Slovenka, Maša D. (44) čije su beživotno tijelo jutros pronašli pripadnici GSS stanice Mostar u tunelu nekadašnjeg vojnog objekta na skoro samom vrhu planine Velež, najvjerovatnije je počinila samoubistvo.

Na vratu joj pronađene posjekotine: Slovenka čije je tijelo pronađeno skoro na samom vrhu planine Velež, se najvjerovatnije ubila
FOTO: SLAVENKO VUKASOVIC/YOU TUBE/SCREENSHOT

Rekao je dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon uviđaja koji je okončan u poslijepodnevnim satima.

Vanjskim pregledom tijela na vratu nesretne žene su nađene rane, odnosno, posjekotine, a na licu mjesta nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da se radi o nasilju.

Pročitajte još

I u GSS kao i u policiji, iznenađeni su činjenicom da se skoro na sami vrh do nekadašnjeg vojnog objekta uspjela dovesti automobilom Škoda, s obzirom na to da je riječ o izuzetno teško prohodnom planinskom putu, kojim se, uglavnom, kreću terenska vozila.

Podsjetimo, nesretnu Slovenku su isti timovi GSS Mostar s Veleži spašavali sredinom februara kada je pronađena u dubokom snijegu pothlađena i dezorjentirana, bez ikakve opreme za kretanje i boravak u planini.

Zbog čega je Velež Slovenku privlačila, za sada, nije poznato, a kako smo saznali na svom Fejsbuk profilu je objavljivala fotografije planine. Dva dana prije nego se zaputila na Velež tražila je pomoć u pronalasku puta za Brasinu.

Tačan uzrok smrti, potvrdio je tužilac, svakako će biti poznat nakon obdukcije tijela, koja će, vjerovatno, biti obavljena sutra, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ovog tragičnog događaja.

Policija je , podsjetimo, jučer u poslijepodnevnim satima na području Brasine na Veleži pronašla njen automobil „škodu“ i to nakon što ih je alarmirala njema majka, D.B. iz Celja, kazavši im da je zadnji kontakt sa svojom kćerkom imala 10.avgusta, kada joj je i kazala da se nalazi na planini. Od tada, kćerka joj više nije odgovarala, prenosi Dnevni Avaz.

Potom je GSS Mostar, na poziv policije, koja je tokom jučerašnjeg dana nije uspjela pronaći, krenuo u potragu za njom, a nedugo po izlasku na lice mjesta pronašli su njeno beživotno tijelo.

Prihvati notifikacije