Društvo

Nabavka u toku: TAG uređaji stižu za mjesec, cijena ostaje ista

Vozači u Srpskoj već dva mjeseca ne mogu kupiti uređaj za elektronsku naplatu putarine (TAG), a u “Autoputevima Republike Srpske” uvjeravaju da će ovaj problem biti riješen za mjesec dana, jer je u toku procedura za njihovu nabavku.

Nabavka u toku: TAG uređaji stižu za mjesec, cijena ostaje ista
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vozači u Srpskoj s nestrpljenjem očekuju da TAG uređaji ponovo budu u prodaji, jer na taj način izbjegavaju čekanje na naplatnim kućicama.

Jedan od njih je i Dalibor Pantić iz Banjaluke.

– Svaki vikend putujem autoputem kroz Republiku Srpsku zbog posla i htio sam da kupim TAG kako bih uštedio i vrijeme i novac, ali posljednjih mjesec i po dana kad god sam pitao na naplatnim kućicama rekli su da ih nema u prodaji – rekao je Pantić.

Pročitajte još

Isti problem muči i Darka Mišića iz Kozarske Dubice koji često putuje pa mu je taj vid naplate isplativ, jer osim novca štedi i vrijeme.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove u preduzeću “Autoputevi Republike Srpske” Miroslav Bajić potvrdio je da trenutno nema TAG uređaja na stanju.

– Prodali smo sve uređaje koje smo imali i istina je da ih nema za kupiti, a novi su trenutno u nabavci i očekujemo da će nabavka biti završena kroz mjesec dana – rekao je Bajić.

Dodao je da se cijene neće mijenjati.

– Sam uređaj košta 40 KM i tako će i ostati, a vjerovatno ćemo uskoro imati i jednu akciju na njih – kazao je Bajić, piše Glas Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu