Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NABUJALI VRBAS SIJE STRAH Mještani Lazareva: Plašimo se, NEMAMO VREĆE SA PIJESKOM (FOTO)

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ne mjestu gdje se sinoć izlio Vrbas kod Termana u banjalučkom naselju Lazarevo mještani jutros dolaze i sa zebnjom gledaju u rijeku i provjeravaju vodostaj.

Voda se povukla sa mjesta gdje je u toku noći poplavila ulicu i vratila se u korito, ali nabujali Vrbas ne daje mira nikom.

Jutros hodaju kroz mulj koje je ostavila rijeka od koje se sinoć na ovom mjestu nije moglo proći dalje prema Podgoričkoj ulici.

Svi jednoglasno kažu da je 2014. ostavila strah u kostima i da od juče nisu spavali, a pola noći su proveli uglavnom dolazeći na ovo mjesto i prateći situaciju.

Od sinoć je visina vode, procjenjuju, opala 30-40 centimetara.

– Prije pet godina, voda mi je bila u kući, a mnogo sam dalje odavde. Zato jutros nisam ni otišao na posao, ne usudim se, dolazim ovdje da provjerim stanje –  kaže mještanin Nebojša.

Oni koji žive u prvim kućama, pred čiji prag je sinoć došla voda uzdišu i kaže mole se bogu da kiša prestane, ali im je malo i laknulo jer se voda ipak povukla.

Smatraju, ipak, da je još sinoć trebalo postaviti i vreće s pijeskom da zaštite njihova dvorišta, ali vreća ni dana nema na ovom mjestu, niti neke druge zaštite.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO