Hronika

"Nadam se da će moja majka ostati hrabra" Četiri druga zajedno otišla u smrt, a riječi Nikolinog brata slamaju srce

Komemoracija četvorici mladića, koji su nastradali u saobraćajnoj nesreći kod Čačka, održana je 29. juna u čačanskoj Gimnaziji, školi u koju su pohađali nastradali mladići.

"Nadam se da će moja majka ostati hrabra" Četiri druga zajedno otišla u smrt, a riječi Nikolinog brata slamaju srce
FOTO: SCREENSHOT/192_RS / INSTAGRAM

Podsjetimo, Ognjen Vasiljević (19), Ivan Staničić (19), Nikola Zekavica (18) i Luka Mićović (20) poginuli su kada je automobil u kom su se nalazili, dok su se vraćali sa žurke, iz za sada nepoznatog razloga udario u drvo, pa sletio sa mosta i upao u rijeku Kamenicu.

Potresan govor školskim drugovima održao je Ilija, brat Nikole Zekavice, u kom je upozorio sve mlade da povedu računa.

– Ovo je prevelika tragedija za naš grad, našu državu. Nadam se da ćemo svi ostati hrabri i jaki, da će moja majka ostati hrabra poslije ovoga. Jednostavno, da ćemo uspjeti da damo do znanja svima da se ovako nešto više ne ponovi. To je jedan kiks koji ne smije da se dogodi nikada više i za nauk je svima nama – rekao je Ilija, a prenio je Čačanski Glas.

On je naglasio da već pokušava da angažuje da se u centru Čačka, na nekoj velikoj fasadi, bude oslikan mural na kom će četvorica drugara, koji su nastradali u nesreći, biti zagrljene i pozvao sugrađane da pomognu da se ostvari ova zamisao.

Pročitajte još

Profesori Vladimir Dimitrijević izneo je zamisao da izvor, koji se nalazi u školskom dvorištu Gimnazije, dobije spomen-ploču na kojoj će biti ispisana imena četvorice mladića.

– Da to bude Istočnih Četiri Druga, koja će nam, kako reče Momčilo Nastasijević, roniti drobnu kap u sretanje.

Mogle bi i gradske vlasti, smatra profesor, da podignu ili obilježe neku od postojećih česmi u gradu.

– Ko god, po ovoj vrućini, pije, da kaže: “Bog da prosti”. Što je za dušu, to je zadužbina. A oni su bili izvor naše radosti i nadahnuća, naše duše koje zaslužuju zadužbinu… Nikada nemojmo zaboraviti: Bog je izvor život i On je naše vaskrsenje, kao što jedinu utehu može da daruje Duh Utešitelj – napomenuo je profesor Dimitrijević, a prenosi Čačanski glas.

U ime školskih drugova, od Ognjena i Nikole, koji su bili đaci Gimnazije oprostili su se i Nađa Topalović, Emilija Jovičić, Sara Drašković i Marta Vulićević.

Obdukcioni nalaz nastradalih mladića pokazao je da ni jedan od njih nije bio pod dejstvom alkohola, niti psihoaktivnih supstanci,kao i da je uzrok smrti svih iz automobila bio prelom vrata.

– Obdukcioni nalaz je jutros stigao i utvrđeno je, navodno, da je mladićima polomljen vrat od udarca. To je trenutna smrt i oni na sebi nisu imale neke vidljive povrede, osim nekoliko ogrebotina – objasnio je sagovornik Kurira i objasnio da je vozač automobila imao regularnu dozvolu, jer je dosta ranije polagao vozački ispit.

Prihvati notifikacije