Sudbine

"Pred njima je bio život" Potresne riječi porodice i prijatelja o četiri nerazdvojna druga koja su zajedno otišla u smrt

Djeca su bila divna, za primjer, bez ijedne mrlje u ovom životu. Nikakvi pijanci nisu u pitanju, kriminalci, ni mangupi, već pravi mladi ljudi pred kojima je bio život i budućnost!

"Pred njima je bio život" Potresne riječi porodice i prijatelja o četiri nerazdvojna druga koja su zajedno otišla u smrt
FOTO: N. BOŽOVIĆ, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Bili su nerazdvojni i zajedno su otišli u smrt kaže Darko Mićović, stric Luke Mićovića (20) koji je nastradao u noći između subote i nedjelje u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Čačka, u kojoj su poginula i njegova tri druga – Ognjen Vasiljević (19), Ivan Stančić (19) i Nikola Zekavica (18).

Kobne noći četiri druga vraćala su se sa rođendanske proslave kod drugarice. Nisu pili, nisu konzumirali droge. Usljed, najvjerovatnije, neprilagođene brzine, na mjestu gdje se prije nekoliko godina dogodila stravična nesreća i autobus probio ogradu na mostu i pao u provaliju, sletjeli su i oni. Pronađeni su tek sedam sati kasnije. Nije im bilo spasa. Obdukcija je pokazala da su nastradali od povreda zadobijenih u nesreći.

– Teško nam je nakon što smo saznali da smo ostali bez Luke i njegovih drugara. Mladi životi su u pitanju i to je ono što razara čovjeka. Kad neko boluje, ti se u podsvijesti spremaš za njegov odlazak, ali ovako iznenada, i to mladost… Strašno – kaže Lukin stric za Kurir.

Neutješni čovjek kaže da se ne zna još uvijek kako je došlo do same nesreće, ali navodi da je tačno da su bili na proslavi punoljetstva drugarice prije tragedije, prenosi Blic.

– Pogodile su nas vijesti da su bili pijani te večeri, a dobili smo nalaz obdukcije koji je utvrdio da nijedan od mladića nije imao ni kap alkohola u sebi. Nažalost, prema obdukciji, sva četvorica su poginula jer su im se polomili vratovi, a to je trenutna smrt. Po tijelu su imali samo nekoliko ogrebotina – kaže naš sagovornik i dodaje da je vozač Vasiljević imao regularnu vozačku dozvolu jer je polagao kao srednjoškolac.

– Ljudima je teško da povjeruju da u ovom vremenu mladići ne piju, ne drogiraju se, ali takvi su bili baš ovi momci. Moj Luka je trebalo juče da položi posljednji ispit i da očisti godinu na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu. Planirao je da se prebaci za Beograd, gdje mu studira i djevojka, da žive zajedno – rekao je stric i dodao da će Vasiljević i Zekavica biti sahranjeni danas, dok će se u srijedu oprostiti od Stančića i Mićovića.

FOTO: RINA, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER
FOTO: RINA, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Pročitajte još

O Nikoli, takođe svi imaju samo riječi hvale.

– Nikola je završio treću godinu gimnazije sa odličnim uspjehom i bio je veoma nadaren za nauku, fudbal. Ne mogu da prihvatim činjenicu da je sudbina htjela da takav mladić strada – kažu prijatelji.

Automobil kojim su sletjeli s puta bio je potpuno smrskan, pa su vatrogasci morali da sijeku vozilo kako bi izvukli njihova tijela.

– Taj džip u kome su bili nije, koliko znam, Ognjenov. To je bio auto prijatelja njegovog oca. Drug mi je pričao da se vozio nedavno u njemu i kaže da je veoma loš auto, da čak nije imao ni sigurnosne pojaseve. Čuo sam da se nisu otvorili ni vazdušni jastuci, ako ih uopšte ima, jer se radi o autu starije proizvodnje – kazao je za Novosti poznanik nastradalih momaka.

Svi koji su poznavali četvoricu mladića, za njih imaju samo riječi hvale. Nikola je bio posebno dijete, odličan đak čačanske Gimnazije, veoma nadaren za nauku. Nedavno je završio treću godinu, trenirao je i fudbal u Borcu, a planirao je da po svršenoj srednjoj školi upiše FON u Beogradu. Nedavno je proslavio punoljetstvo. Njegov najbolji drug bio je Ognjen, maturant Gimnazije, ispred koga su bili planovi za dalje školovanje. Sin jedinac, omiljeni u društvu, veliki šaljivdžija.

– Uvijek bi nas zasmijavao, sa njim je uvijek bilo zanimljivo – ispričali su nam njihovi prijatelji.

– Nismo imali hrabrosti da idemo kod roditelja kući da izjavimo saučešće. Pokušali smo, ali smo prilikom prilaska kući čuli njihove majke koje ponavljaju da će se njihovi sinovi vratiti, da nije istina da su nastradali. Nismo mogli da uđemo… Steglo nas je nešto u grudima… Ne znam kako ćemo izdržati ove naredne dane i četiri sahrane… Kako ćemo bez njih… – pričaju oni za ovaj list.

Ivan je bio maturant Ekonomske škole, dok je Luka lane završio ovu školu. Prije desetak dana, Ivan je imao nesreću, kada je pao sa skutera, i tada je polomio nogu. On je sa drugovima došao na žurku sa štakama, pa se, najvjerovatnije, zbog toga nisu dugo ni zadržavali u Jančićima.

Prihvati notifikacije