Društvo

NAGLI SKOK POZITIVNIH U TESLIĆU U ovih nekoliko gradova u Srpskoj epidemija ne jenjava

Više od 50 pozitivnih na virus korona za jedan dan registrovano je u četiri opštine u Srpskoj u posljednja 24 časa, pokazuju podaci Instituta za javno zdravstvo RS.

NAGLI SKOK POZITIVNIH U TESLIĆU U ovih nekoliko gradova u Srpskoj epidemija ne jenjava
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od toga je, očekivano, najviše novootkrivenih u Banjaluci 83 nova slučaja, mada je to nešto manje nego u prethodnim danima, kada su u najvećem gradu Srpske bilježene trocifrene brojke novozaraženih.

U posljednja 24 časa, međutim, iznenađuje broj pozitivnih u Tesliću koji je na drugom mjestu sa čak 63 potvrđena slučaja u jednom danu.

Prati ih Bijeljina sa 53 nova slučaja, te Zvornik sa 51, ali i Gradiška sa 40 novih slučajeva zaraze.

Po podacima Instituta za javno zdravstvo RS, u Bijeljini je samo u posljednja tri dana otkriven ukupno 151 novi slučaj virusa korona, u Zvorniku 98, a u Gradišci 92 slučaja zaraze.

Pročitajte još

Teslić prvi put u posljednjih nekoliko dana bilježi ovako visok broj otkrivenih slučajeva.

Od početka epidemije kod nas, u Banjaluci je potvrđeno ukupno 3.778 slučajeva virusa korona, u Bijeljini 872 slučaja, u Zvorniku 717 slučajeva, a u Gradišci ukupno 629 slučajeva. Slijede Pale sa 516 do sada potvrđenih slučajeva, Doboj sa 493 slučaja, te Laktaši sa 478 slučajeva.

Po broju do sada otkrivenih slučajeva korona Teslić je trenutno osma opština u Srpskoj, a sa posljednjim podacima cifra se popela na 440 pozitivnih.