Banjaluka

NAJAVLJENE OBILNE PADAVINE Banjalučke službe u stanju pripravnosti

Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite grada Banjaluka imali su danas više intervencija, a stavljeni su u stanje pripravnosti zbog najave novih obilnih padavina.

NAJAVLJENE OBILNE PADAVINE Banjalučke službe u stanju pripravnosti
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Potvrdio je ovo Srni šef gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Ćućun je rekao da se, prema najnovijim informacijama Republičkog hidrometereološkog zavoda, tokom noći u Banjaluci očekuje dodatnih 30 litara padavina po metru kvadratnom.

– Pripadnici Vatrogasne brigade i Civilne zaštite Banjaluka su u vezi sa tim stavljeni u stanje pripravnosti i sva materijalno-tehnička sredstva su spremna da intervenišu, ukoliko bude bilo potrebe – istakao je Ćućun.

On je rekao da su banjalučki vatrogasci tokom dana imali više intervencija zbog obilnih padavina i poplava u podrumskim prostorijama na području mjesnih zajednica Lazarevo, Borik, Ada, te istočnog tranzita.

– Imali smo sedam intervencija na ispumpavanju vode iz podrumskiih prostorija, te dvije intervencije na uklanjanju oborenih stabala na Starčevici i Obilićevu – rekao je Ćućun.

On je naveo da su vatrogasci intervenisali u ulicama Krajiških brigada, Palih boraca, Marka Lipovca i Rade Vranješević, dok su u ulicama Đede Kecmanovića i Miloša Obilića uklanjali oborena stabla.