Svijet

NAJCRNJI DAN ZA HRVATSKU OD POČETKA PANDEMIJE Više od 2.000 novozaraženih, 16 osoba preminulo

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena rekordna 2.242 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 9745.

NAJCRNJI DAN ZA HRVATSKU OD POČETKA PANDEMIJE Više od 2.000 novozaraženih, 16 osoba preminulo
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ / RAS SRBIJA

Preminulo je 16 osoba.

Među novozaraženima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta.

Do danas je ukupno testirano 437.048 osoba, od toga 8.087 u posljednja 24 sata.

To je novi najgori dan po broju zaraženih nakon jučerašnjeg, kada je zabilježeno 1.867 novih slučajeva. Juče je od posljedica korona virusa preminulo sedam osoba.

Zagreb jutros broji novih 798 slučajeva virusa korona, podaci su Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr Andrija Štampar”.

FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Direktor Zavoda Zvonimir Šostar rekao je da je 681 novozaražena osoba sa trajnim prebivalištem u gradu, a ostali su sa boravišem u Zagrebu, a prebivalište imaju u drugim mestima, prenosi Blic.

On je upozorio da broj novozaraženih na području grada Zagreba i dalje raste i najavio da će dijeliti i promotivne letke za poštivanje mjera koje je donio Nacionalni štab civilne zaštite.

– Radimo sve na edukaciji da ljude osvjestimo, pogotovo mlađe, da ovo nije šala i igra – poručio je Šostar, prenose hrvatski mediji.

“Dob umrlih 7 godina niža nego prije dvije nedjelje”

U Hrvatskoj je u posljednjih nedjelju dana od korona virusa preminulo čak 50 osoba, a prosječna starost preminulih na odeljenju za intenzivnu njegu Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” za čak sedam godina je niža nego prije dvije nedjelje.

Pročitajte još

Prema konstataciji infektologa dr. Vladimira Krajinovića iz Zavoda za intenzivnu medicinu Zarazne bolnice, koju je objavio tokom rasprave sa molekularnim biologom dr. Gordanom Laucom na Fejsbuku, starost preminulih u dva nedjelje pala je sa prosječnih 70 na 63 godine, prenosi Jutarnji list.