Politika

NAJGLAMUROZNIJE DO SADA Evo koliko će koštati medijska kampanja i organizovanje proslave Dana Republike Srpske

Predstojeća centralna manifestacija povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske biće održana u Banjaluci, a sudeći po iznosu koji je planiran za ove namjene proslava bi mogla biti najglamuroznija do sada.

NAJGLAMUROZNIJE DO SADA Evo koliko će koštati medijska kampanja i organizovanje proslave Dana Republike Srpske
FOTO: SRNA

Nakon što je juče konstituisan Odbor za proslavu 9. januara, kabinet predsjednika Republike, Milorada Dodika raspisao je tender za usluge medijske kampanje povodom Dana Republike Srpske, kao i organizovanja proslave, a za te namjene planirano je da se izdvoji ukupno čak 650.000 KM bez PDV.

Naime, samo za medijsku kampanju planiran je iznos od 240.000 KM, bez PDV, dok je za usluge organizovanja proslave Dana Republike Srpske planiran iznos od 410.000 KM bez PDV.

Kako je navedeno na Portalu javnih nabavki BiH, kriterij za dodjelu ugovora za usluge medijske kampanje je ekonomski najpovoljnija ponuda, a rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je 18. decembar 2023.

S druge strane, rok za preuzimanje javnog poziva za usluge organizovanja proslave Dana Republike Srpske je 7. decembar 2023.

S obzirom na iznos koji je planiran za proslavu Dana Republike u 2024. godini, sasvim je sigurno da će proslava biti najskuplja do sada.

Podsjećamo, ukupan budžet za proslavu Dana Republike u ovoj godini je iznosio 458.816 KM.

Godinu ranije, za proslavu Dana Republike Srpske izdvojeno je ukupno 637.400 KM.

Naime, dodjeljeni posao Organizacije obilježavanja Dana Republike Srpske planom nabavki trebalo je da košta 340.000 KM, ali je iznos na kraju gotovo udvostručen.

Inače organizacija se odnosila na svečanu akademiju u banjalučkoj dvorani Borik, organizaciju svečanih događaja na otvorenom u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, organizaciju pratećih događaja proslave širom Republike Srpske.

Pročitajte još

Proslava u 2021. godini, usljed pandemije virusa korona, izvedena je u znatno „skromnijem“ aranžmanu i koštala je preko 300.000 KM ( ugovor je bio na 328.640 KM), dok je ona iz 2020. bila nešto skuplja i koštala je skoro 420.000 KM ( 417.555 KM bez PDV).

Podsjetimo, na jučerašnjoj prvoj sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske, kojom je predsjedavao predsjednik Srpske, Milorad Dodik, usvojen je prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Centralni događaji povodom proslave Dana Republike biće svečani defile na Trgu Krajine u Banjaluci, svečana akademija u sportskoj dvorani „Borik“, te svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu