Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Najniža plata u Srpskoj od 1. avgusta 440 KM

Društvo
Autor:

Foto: Vlada RS/RAS Srbija

Vlada Republike Srpske, na prijedlog Ekonomsko-socijalnog savjeta, donijela je odluku o izmjeni odluke o najnižoj plati u Srpskoj u 2018. godini, koja sada iznosi 440 KM i isplaćivaće se od 1. avgusta.

Ova odluka je još jedna u nizu mjera Vlade preduzetih s ciljem stvaranja što povoljnijeg privrednog ambijenta i položaja radnika u Srpskoj kroz smanjivanje fiskalnih opterećenja u svrhu povećanja plata i zaštite najnižih plata, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela rješenje o davanju saglasnosti Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica za utrošak 268.000 KM, od čega će za kapitalne grantove za finansiranje povratka u Federaciju BiH biti izdvojeno 60.000 KM.

– Na ime doznaka za finansiranje povratka u FBiH izdvojeno je 15.000 KM, za doznake za finansiranje povratka u Republiku Srpsku 8.000 KM, dok su kapitalni grantovi za rješavanje problema interno raseljenih lica 40.000 KM i kapitalni grantovi za finansiranje povratka u Srpsku 145.000 KM – navedeno je u saopštenju.

Vlada Republike Srpske usvojila je i informaciju o stanju u poljoprivrednoj proizvodnji, s fokusom na stanje u proizvodnji pšenice i malina.

U saopštenju se dodaje da Vlada podržava mjere i aktivnosti koje preduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koje su usmjerene na stabilizaciju dohotka poljoprivrednih proizvođača i mogućnost obnavljanja ciklusa proizvodnje, kroz podsticajne mjere koje provodi Vlada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO