Politika

"NAJNIŽE U EVROPI" Dodik uvjerava da će cijena struje u Srpskoj ostati na niskom nivou

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će cijene električne energije u Republici Srpskoj ostati na niskom nivou, jer Srpska njima suvereno vlada.

"NAJNIŽE U EVROPI" Dodik uvjerava da će cijena struje u Srpskoj ostati na niskom nivou
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sve opet mora biti i ekonomično, jer ako je povišena cijena nafte onda će i troškovi proizvodnje struje rasti. Toga moramo biti svjesni, ali će uprkos tome cijene ostati najniže u Evropi – rekao je Dodik u Dugoj NJivi kod Modriče.

On je podsjetio da je inflacija indukovana i stvari nisu iste kao prije godinu dana, ali da institucije Republike Srpske preduzimaju različite mjere.

Pročitajte još

– Naša politika jeste da građani u Srpskoj imaju jefitnu struju. Onim što izvozimo pravimo balans i imamo pozitivan bilans – dodao je Dodik.

On je istakao da je zavjet ljudi koji vode Republiku Srpsku izgradnja autoputa Banjaluka-Beograd.

– Taj autoput će biti posvećen proboju `Koridora života`. Sve će biti završeno u narednih četiri-pet godina, a potrebne pretpostavke smo preduzeli. U narednih mjesec dana počećemo dionicu od Rače do Bijeljine i nastaviti da gradimo dalje – naveo je Dodik.

On kaže da se neće stati sa izgradnjom autoputeva u Republici Srpskoj.

– Republika Srpska pripada nama i zato dogovaramo izgradnju autoputa od Višegrada koji će biti povezan sa Srbijom, do Istočnog Sarajeva i Trebinja. Kada to uradimo Republika Srpska će dobiti konfiguraciju koju želimo i biće daleko razvijenija – rekao je Dodik.

Okupljanje Srba oko ideje koja se zove Republika Srpska, kaže Dodik, garantuje našu slobodu i zato treba da se žrtvujem.

– To ću činiti dok god živim i šta god budem radio moj zavjet jeste Republika Srpska po svaku cijenu – zaključio je Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije