Društvo

NAJNOVIJI PODACI U Republici Srpskoj još 25 osoba pozitivno na korona virus

U posljednja 24 časa u Srpskoj je potvrđeno prisustvo novog virusa korona kod još 25 osoba, kaže ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

NAJNOVIJI PODACI U Republici Srpskoj još 25 osoba pozitivno na korona virus
FOTO: VLADA RS

Ukupno je u laboratorijama testirano 316 uzorka, a među novopotvrđenima devet su žene, a 16 muškarci.

Od tog broja 14 osoba je iz Banjaluke, šest osoba je iz Šipova, tri osobe su iz Laktaša, jedna osoba je iz Ribnika i jedna osoba iz Teslića.

Šeranić je pojasnio da je od novopotvrđenih slučajeva, 21 osoba iz porodičnog žarišta ili iz kontakta direktno.

Pročitajte još

U Srpskoj su do sada potvrđene 299 osobe koje su pozitivne na novi virus korona, a od toga se 186 osoba nalazi u Banjaluci

U UKC RS se liječi trenutno 89 pacijenata, od čega je sa teškom kliničkom slikom 39, na respiratoru imamo 6 osoba, na pulmologiji imamo 35 osoba koje imaju lakšu kliničku sliku, a 9 osoba čeka nalaze u izolaciji.

Istovremeno, jedna osoba se liječi u Gradišci, jedna u Prijedoru, tri u Doboju, tri u Bijeljini i dvije u Istočnom Sarajevu.

Trenutno je u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 8.346 osoba.
Prešli smo u drugu fazu, iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 12 170 osoba – precizirao je Šeranić i dodao da se u Republici Srpskoj ne bilježi eksponencijalni rast epidemije.
– To znači da držimo stvar pod kontrolom. Ali, ljudi se ne smiju okupljati ni u seoskim područjima u vanjskoj sredini, to se treba izbjegavati i to je protiv preporuka koje imamo. Imamo zaraženih osoba starosti preko 80 godina iz tih područja i žarišta. Oni mogu doći u teško zdravstveno stanje – napominje ministar.  
Do sada je u RS testirano ukupno 2.658 osoba.

Ukupan broj oporavljenih osoba od novog virusa korona u je 22, od koji su dvije osobe iz Čelinca, a ostale su iz Banjaluke.

U Srpskoj je do sada sedam osoba preminulo od posljedica Covida-19.

Prihvati notifikacije