Hronika

NAJSTROŽA PRESUDA ZBOG IZAZIVANJA NESREĆE U SRPSKOJ Nesavjesnom vozaču 13 godina zatvora zbog SMRTI 2 BRATA

Danijel Đukić iz Doboja osuđen je na kaznu zatvora od 13 godina i oduzimanje vozačke dozvole na 8 godina zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginula 2 brata, saopšteno je iz Okružnog suda Doboj.

NAJSTROŽA PRESUDA ZBOG IZAZIVANJA NESREĆE U SRPSKOJ Nesavjesnom vozaču 13 godina zatvora zbog SMRTI 2 BRATA
FOTO: PEXELS/EKATERINA BOLOVTSOVA

Kazna se računa od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove kazne.

Takođe, ukoliko osuđeni bude upravljao vozilom u periodu dok traje kazna oduzimanja vozačke dozvole,  sud će ovu kaznu zamijeniti kaznom zatvora, tako što će za svakih 6 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole odrediti jedan mjesec kazne zatvora.

Pročitajte još

Naime, optuženi je proglašen krivim jer je 20. avgusta 2022. godine, oko 00.15 na magistralnom putu Šešlije – Podnovlje u Majevcu kod Doboja automobilom “audi A4” pijan se kretao brzinom više od 130km/h u blizini osnovne škole gdje je ograničenje bilo 50km/h. Iako je bio svjestan da takvim ponašanjem može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost živote ljudi, on je pristao na nastupanje takve posljedice, stoji u presudi.

Optuženi je, naime, od pozadi udario u “ford” kojim je upravljao I.Š., a koji se uključio na magistralu.

Potom je naišao na nišu sa lijeve strane, gdje je došlo do sudara sa “passatom” koji je naišao iz suprotnog pravca, a kojim je uspravljao S.M., navodi se u presudi.

Usljed toga, vozač “forda” je zadobio povrede usljed kojih je preminuo na putu do bolnice, dok je njegov brat N.Š. usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta.

Na taj način Danijel je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginula braća I.Š. (26) i N.Š. (28), dok je povrijeđeno 5 osoba, Danijelov suvozač S.R., A.F., vozač “passata” S.M. i njegovi saputnici M.S.,S.M.

Ovo je najviša kazna koju su sudovi u Republici Srpskoj ikada izrekli za saobraćajnu nesreću. Presuda nije pravosnažna i dozvoljena je žalba Vrhovnom Sudu Republike Srpske.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu