Banjaluka

"Najveća blokada i najveća opstrukcija Banjaluke" Stanivuković poručio da su sa dnevnog reda skinute tačke bez kojih je ugroženo funkcionisanje Grada

Kolegijum Skupštine grada zakazao je za sutra u 12 časova vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmtrano pitanje preduzeća „Akvana“, dok je redovna sjednica Skupštine Grada zakazana za 6. juli u 9 časova.

Skupština grada Banjaluka
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Dok će se na vanrednoj sjednici naći tačke koje se odnose na dokapitalizaciju i restrukturiranje preduzeća „Akvane”, sa dnevnog reda redovne sjednice skinuta je većina predloženih tačaka.

Prema riječima gradonačelnika Draška Stanivukovića ovakva odluka skupštinske većine ozbiljno će ugroziti funkcionisanje Grada.

-Od 92 tačke za predstojeću sjednicu ostalo je šestnaestak tačaka i to onih bez kojih Grad realno može funkcionisati. Sa dnevnog reda sjednice skinute su najvažnije tačke i ovo je do sada najveća blokada i najveća opstrukcija Banjaluke – poručio je Stanivuković.

Pročitajte još

Kako je istakao, sa dnevnog reda skinute su sve tačke bez kojih Grad ne može da funkcioniše, jer neće biti prihoda.

– Ugroženi su prihodi, a samim tim plate, socijalna davanja, skinuli su čak i tačke izvještaja koji se dostavljaju bankama, a odnose se na projekte vodosnabdijevanja. Skinut je prijedlog odluke o besplatnim građevinskim dozvolama, kao i odluka za besplatne placeve porodicama sa četvoro i više djece. Skinuta je i područna upisna politika za školu u Adi – rekao je on. Naglasio je da se sa ovakvim stavom skupštinske većine ozbiljno ugrožava stabilnost Banjaluke.

Osvrnuvši se na to da ovakva skupštinska većina pravda pričom o načelnicima odjeljenja, gradonačelnik je rekao da mu onda nije jasno kako u tom slučaju da neke tačke mogu,a neke ne mogu.

– U pokušaju da politički naštete meni, štete Banjaluci. Nemam drugih opcija, iako sam do sada zaista pokazao strpljenje, izuzev da pozovem narod, radnike, zaposlene da dođu ispred Gradske uprave da stanemo na odbranu našeg grada – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, biće prinuđen da donose odluku da se obustave sve isplate koje nisu esencijalne, jer, kako je rekao, mora sačuvati zalihe, kako bi Grad  zadržao osnovnu stabilnost.

Posljednje redovno zasjedanje Skupštine Grada održano je 30. marta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije