Politika

NAJVEĆI GUBITNIK IZBORA Čavićev NDP od druge postao 13. partija u Banjaluci

Najveći gubinik lokalnih izbora u Banjaluci, a i šire, je Narodni demokratski pokret Dragana Čavića.

NAJVEĆI GUBITNIK IZBORA Čavićev NDP od druge postao 13. partija u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prema preliminarnim, nepotpunim rezultatima nedjeljnih izbora, NDP trenutno ima osvojenih 1.193 glasa, 13. su partija po snazi u Banjaluci i nekoliko svjetlosnih godina su daleko od cenzusa od tri odsto glasova.

Ti podaci se odnose na 91 odsto obrađenih biračkih mjesta.

Prije samo četiri godine, kada je Dragan Čavić bio kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke, NDP je nakon brojanja glasova bio druga politička snaga u Banjaluci, odmah iza SNSD.

Imali su kao stranka 12.323 glasa, ili 13,47 odsto, odnosno četiri odbornika u Skupštini grada. Još dvije godine su bili dio opozicionog bloka, a onda je nakon opštih izbora u oktobru 2018. NDP napustio „Savez za pobjede“ i ušao u kaoliciju sa SNSD, čime je na sebe navukao bijes glasača. Čavić se kasnije pravdao da su to učinili jer im je izborni rezultat bio sve lošiji. Dragan Čavić je potom imenovan za v.d. direktora „Elektrokrajine“ Banjaluka, gdje se i sada nalazi.

Pročitajte još

Sa takvom odlukom nisu se složila dva odbornika NDP u Skupštini Banjaluke Mirna Savić Banjac i Saša Lazić koji su pred posljednje izbore osnovali Narodni pokret „Banjaluka zove“. Prema trenutnim rezultatima izbora, u gradsku Skupštinu ponovo je uspio da uđe samo Lazić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu