Svijet

"Najveći lov na vještice u ISTORIJI" Tramp o suđenju za opoziv u Senatu

Bivši američki predsjednik Donald Tramp poručio je da je suđenje za opoziv u Senatu koje je okončano njegovim oslobađanjem, još jedna faza "najvećeg lova na vještice u istoriji" Sjedinjenih Američkih Država.

"Najveći lov na vještice u ISTORIJI" Tramp o suđenju za opoziv u Senatu
FOTO: STEFANI REYNOLDS/POOL/EPA

Ovo je tužan komentar našeg vremena kada je jednoj političkoj partiji u Americi data slobodna mogucnost da ocrni vladavinu prava, pretvori pravosuđe u sredstvo političke osvete i progoni, ucjenjuje sve one koji misle drugačije – naveo je Tramp u saopštenju u subotu, poslije odluke Senata da ga oslobodi optužbi za podsticanje nasilja njegovih pristalica, u drugom suđenju za opoziv.

Tramp je zahvalio svom pravnom timu i svim senatorima i članovima Kongresa koji su “ponosno” branili Ustav i svete pravne principe, prenosi Bi-Bi-Si.

Osvrnuo se i na budućnost pošto posle odluke Senata može da se kandiduje na sledećim predsjedničkim izborima 2024. godine.

– Naš istorijski, patriotski i lijep pokret Učinimo Ameriku ponovo velikom je tek počeo. U predstojećim mjesecima mnogo toga imam da podijelim sa vama i radujem se nastavku našeg nevjerovatnog zajedničkog puta ka ostvarimo američku izuzetnost za sve naše ljude – zaključio je Tramp.

Prihvati notifikacije