Svijet

NAKON 12 GODINA ZAŽALILI ZBOG RIJEČI Kada se djevojčica rodila, svi su mislili da je majka prevarila oca

Djevojčice Asel i Kamila Kalganova su prava seznacija u Kazahstanu, a njihova slava odavno prevazilazi granice ove zemlje.

NAKON 12 GODINA ZAŽALILI ZBOG RIJEČI Kada se djevojčica rodila, svi su mislili da je majka prevarila oca
FOTO: ASSEL_KAMILA/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Vjerovali ili ne, obje su albino iako su rođene u razmaku od 12 godina!

Upravo zbog svog izgleda 14-godišnja Asel je jako tražena u svojoj domovini kao model, a sličnim putem kreće i njena 2-godišnja sestra Kamila koja je takođe albino.

Zanimljivo je da djevojčice imaju i 8-godišnjeg brata Aldijara koji ima tradicionalan izgled Kazahstanca zbog čega su mnogi bili skeptični ko je njihov otac.

Čak je i njihova majka bila šokirana kada su je ljekari nakon porođaja optužili da je prevarila supruga i da je njihov otac “neki Rus”.

– Kada sam rodila Asel, genetika ovdje nije bila pretjerano razvijena. Tek sada se razvija. Doktori su bili šokirani i bili su uvjereni da u sebi ima ruske krvi. Kada sam počela da izučavam njeno stanje, saznala sam da je ustvari albino. U početku su svi bili zatečeni i iznenađeni. Nisam znala šta da radim, kako da živimo sa tim – priznaje 38-godišnja Ajman Sarkitova.

Asel je počela sa modelingom već u 10. godini, a u paru sa sestrom Kamilom je još atraktivnija i zanimljivija brendovima i oglašivačima.

Ipak, i jedna i druga moraju da vode računa o koži mnogo više od drugih.

– Ako popodne izlazim napolje, moram da stavljam kremu sa faktorom, da odjećom štitim tijelo, da nosim šešir ili čak kišobran. Predveče mi je mnogo lakše kad nema sunca – objasnila je Asel.

S druge strane, njena mama kaže da djevojčice potpuno normalno žive i da se ne razlikuju od ostale djece, iako su u početku imali problem sa okolinom, prenosi Telegraf.

– Bilo je teško u početku jer su sva djeca buljila u nju. Sada se već oseća bolje, a mi je ne ograničavamo ni u čemu. Ohrabrujem je da upoznaje druge albino tinejdžere i sa njima diskutuje o zajedničkim problemima – zaključila je Ajman.