Gradovi

Nakon Dodikove posjete krenuli radovi: Asfaltiranje puta prema zaseoku Macure i Patriji (FOTO)

Nakon što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u julu poručio da je neprihvatljivo da do zaseoka Macure u Gornjem Jelovcu kod Prijedora nema asfaltnog puta, radovi su pokrenuti i do sada je asfaltirano oko pola puta.

Nakon Dodikove posjete krenuli radovi: Asfaltiranje puta prema zaseoku Macure i Patriji (FOTO)
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Novi asfalt postavljen je od skretanja sa magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica do zaseoka Cvijići.

Srpskainfo od mještana saznaje da je i na ovoj dužini ostalo oko 100 metara neasfaltiranog puta jer su neki od njih zahtijevali da se prvo riješi problem odvođenja oborinskih voda.

Oni očekuju da se na tom neasfaltiranom mjestu izgradi most, te da se i preostali dio puta od Cvijića do Macura asfaltira.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Srpskainfo još čeka odgovor od Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” o ovim radovim u Gornjem Jelovcu. Budući da su nas iz kabineta gradonačelnika Prijedora obavijestili da je za ove radove nadležno preduzeći “Putevi RS” prvi upit smo im poslali 18. avgusta, a potom i 26. avgusta sa ciljem da informišemo javnost ko izvodi i finansira radove, koliko koštaju i kada će asfaltiranje da bude završeno.

Podsjećamo, Dodik je 19. jula prisustvovao prvom obilježavanju Dana sjećanja na ubijenu i umorenu djecu od ustaša u NDH u Gornjem Jelovcu pod Kozarom.  Parastos je služen kod masovne grobnice u zaseoku Macure, gdje je sahranjeno 312 ubijenih iz Jelovca i okolnih sela, među kojima 75 djece mlađe od 14 godina.

Tada je Dodik novinarima rekao da nije znao da do ovog mjesta nema asfaltnog puta.

– To govori višestruko o mnogim stvarima i u narednih dvadesetak dana do ovog mjesta će doći asfalt, jer je to najmanje što možemo da učinimo kako bi se naše sjećanje i pamćenje poboljšalo – rekao je Dodik na obilježavanju.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

On je tada takođe pozvao lokalno stanovništvo da se za, ne dalje od mjesec dana ponovo nađu na ovom mjestu, a resornog ministra da do iduće godine u isto vrijeme spomenik bude rekonstruisan kako bi bio dostojanstven.

Ovaj put takođe vodi i do mjesta Patrija na kojem su partizani 1942. probili neprijateljski obruč.

Zašto je ovaj put u veoma lošem stanju pitanje je koje su često postavljali i odbornici prošlog saziva u Skupštini grada Prijedora.

Prihvati notifikacije