Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Nakon dugogodišnjeg čekanja počela gradnja novog mosta preko Dragočajke

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

U Dragočaju je danas je počela izgradnja novog mosta na rječici Dragočajki, u vrijednosti od 200.000 KM.

– Radi se o jednom od većih investicionih projekata u Dragočaju s ciljem modernizacije i ubrzanja saobraćaja, ali, i što je jako važno, eliminisanja rizika od izlijevanja Dragočajke u doba povišenih vodostaja što je ranije bio čest slučaj – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić prilikom obilaska gradilišta.

Dosadašnji, stari most u Dragočaju predstavljao je tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja Dragočajke, što je dovodilo do čestog plavljenja okolnih parcela. Iz tog razloga, novi most biće znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem.

Foto: Grad Banjaluka

Prema projektu, novi most biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Slavenko Tadić, uvjeren je da će gradnja novog mosta riješiti problem velikog broja mještana ovog naselja.

– Nadam se biti još sličnih projekata u našem naselju – kazao je Tadić.

U poslijeratnom periodu, Dragočaj je zabilježio veliki porast broja novih stanovnika tako da danas ovo područje nastanuje oko 10.000 stanovnika. U protekle dvije godine, na širem području Dragočaja realizovano je više infrastrukturnih radova, uključujući i izgrdnju jednog manjeg mosta preko Dragočajke u zaseoku Gradina i sanaciju Osnovne škole “Desanka Maksimović”, koju pohađa više od 500 učenika. Pored sanacije, u ovoj školi je prošle godine otvorena i nova stomatološka ambulanta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO