Hronika

Nakon porođaja beba ispala na pod i zadobila teške povrede: Potvrđena optužnica protiv doktora i medicinske sestre iz Foče zbog UZIMANJA MITA

Sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv doktora ginekologije Vladimira Čančara, te medicinske sestre Gordane Sokolović koja radi na istom odjeljenju u bolnici u Foči zbog sumnje na primanje i davanje mita.

doktori medicina UKC
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu koju je 21. jula 2023. godine Republičko javno tužilaštvo RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala podiglo protiv Čančar Vladimira i Sokolović Gordane zbog krivičnog djela Primanje mita i Vesić Danijela zbog krivičnog djela Davanje mita, potvrđeno je iz Republičkog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Optužnica ih tereti da su 18. avgusta 2022. godine u JZU “Univerzitetska bolnica Foča” u Foči, i to Čančar Vladimir u svojstvu službene osobe, kao načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva, odnosno specijalista ginekologije i akušerstva u navedenoj bolnici i Sokolović Gordana u svojstvu odgovorne osobe, kao ginekološko-akušerska sestra u navedenoj bolnici, od Vesić Danijela primili određene novčane iznose. Čančar Vladimir da je primio iznos od 400 KM i Sokolović Gordana iznos od 100 KM da u okviru svojih ovlaštenja, kao službene, odnosno odgovorne osobe izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, a u vezi sa preduzimanjem radnje vezane za medicinski tretman i njegu pacijentkinje J. V. tokom prijema u bolnicu, porođaja i postporođajnog oporavka, a Vesić Danijel da je službenim, odnosno odgovornim osobama učinio poklon da u okviru svojih ovlaštenja izvrše službenu radnju koju bi morali izvršiti, navodi se u informaciji Tužilaštva, piše Klix.

Pročitajte još

Slučaj je dospio u javnost prošle godine nakon što je tek rođena beba medicinskom osoblju pala na pod i zadobila povrede glave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije