Politika

NAKON POVLAČENJA Šukalo: Dao sam maksimum, ali nisam mogao protiv režima

Jedan od rijetkih slučajeva povlačenja iz politike jeste bivši narodni poslanik PDP, Adam Šukalo. On se iz političkog života povukao nakon Opštih izbora, kada nije ostvario dovoljno glasova.

NAKON POVLAČENJA Šukalo: Dao sam maksimum, ali nisam mogao protiv režima
FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Treba se povući kada imate najveću podršku. Ja sam se povukao kada sam dobio preko 20.000 glasova. Međutim, zbog Izbornog zakona nisam ušao u parlament, zato nisam smatrao da imam obavezu da nastavim sa političkim djelovanjem – objasnio je on.

Dodaje da je za njega u tom nomentu bio ključ to što opozicione partije nisu bile spremne da se uhvate u koštac sa onim što je režim spremio 7. oktobra. Tvrdi da se dogodila velika prevara koja je ozakonjena odlukama CIK i međunarodnog faktora.

– Bez promjena Izbornog zakona u vidu tehničkih izmjena i uspostavljanja kontrole nad javnim servisom i uopšte zloupotreba javnim sektorom, ne može doći do promjene vlasti u RS. Ja sam dao svoj maksimum u proteklom periodu, ali bez tih promjena moj politički angažman nije mogao doprijetineti nikakvim promenama – rekao je Šukalo.