Hronika

NAKON PUCNJAVE NA BAŠČARŠIJI Priveden osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise (42)

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), kako saznajemo, priveden je te se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno je iz MUP KS.  Uhapšen je M.K. koji je na kriminalističkoj obradi.

NAKON PUCNJAVE NA BAŠČARŠIJI Priveden osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise (42)
FOTO: AVAZ/RAS SRBIJA

Mešić je zaposlena kao sekretarica u firmi “Grateks”, a ranjena je s dva hica juče oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo kvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identifikovan je osumnjičeni koji se dovodi u vezu sa izvršenjem ubistva u pokušaju, te je potom lociran i uhapšen jutros u 2.15 sati na području opštine Stari grad  – rekao je Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Iz policije navode da još ne znaju motiv zločina, ali da će se to iskristalisati tokom daljnje istrage.

U lociranju osumnjičenog učestvovali su i agenti OSA.

Tokom prelimiranrne istrage, u fokusu inspektora bila su najmanje dvojica muškaraca koji su viđeni kako istrčavaju iz obližnje kladionice, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa slučajem.

(Avaz)