Politika

NAKON RAZGOVORA S PREDSJEDNIKOM SRBIJE Borenović podržava Vučića, SKEPTIČAN prema Dodikovim inicijativama

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović rekao je da smatra da će Aleksandar Vučić u najavljenim razgovorima s Prištinom imati odgovor koji je u najboljem interesu za Srbiju i njene građane.

NAKON RAZGOVORA S PREDSJEDNIKOM SRBIJE Borenović podržava Vučića, SKEPTIČAN prema Dodikovim inicijativama
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

S velikim iskustvom i snažnom posvećenošću, uvjeren sam da će lider Srbije imati adekvatna rješenja i za ovaj veliki izazov vezan za Kosovo i Metohiju, kao jedno od najbitnijih unutrašnjih pitanja Srbije, u čemu ga podržavam i što sam mu lično prenio u današnjem telefonskom razgovoru – rekao je Borenović.

Dodaje da je svima u Republici Srpskoj jako važno što Vučić stalno ističe punu privrženost Dejtonskom mirovnom sporazumu, jasnu poziciju Republike Srpske sa svim svojim ustavnim nadležnostima unutar BiH, bez miješanja u naše unutrašnje stranačke i političke odnose.

Pročitajte još

Borenović je istakao da je već poznato da je jako skeptičan, oprezan i sumnjičav prema Dodikovim političkim inicijativama i papirima, „jer smo mnogo puta bili svjedoci njegovih pokušaja korištenja velikih političkih tema zbog kratkoročnih izbornih benefita i s ciljem skretanja pažnje sa velikih ekonomskih, socijalnih problema i nesposobnosti vlasti“.

– Zaista mislim da ovakve stvari mogu da uslože i otežaju okolnosti u donošenju važnih budućih odluka – zaključuje Borenović.