Hronika

NAKON TROMJESEČNE ISTRAGE Rasta se nagodio za godinu dana KUĆNOG ZATVORA

Reper Stafan Ðurić Rasta zaključio je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu sporazum prema kojem je priznao nedozoljeno držanje droge za ličnu upotrebu i pristao na kaznu od godinu dana kućnog zatvora.

NAKON TROMJESEČNE ISTRAGE Rasta se nagodio za godinu dana KUĆNOG ZATVORA
FOTO: V. LALIĆ/RAS SRBIJA

Priznao je krivično djelo nedozvoljeno držanje opojnih droga za ličnu upotrebu, potvrđeno je u tužilaštvu.

Ukoliko ovaj sporazum potvrdi sud biće mu ukinut pritvor u kojem je od hapšenja u oktobru kada je sa njim uhapšen i B.L.

Kod njih je policija pronašla izvjesnu količninu skanka i kokaina.

Nakon tromjesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, tokom koje su sve vrijeme bili u pritvoru zbog sumnje da su počinili teže krivično djelo – preprodaju droge, protiv njih je podnijet sudu krajem prošle godine optužni prijedlog za nedozvoljeno držanje droge.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za ovo lakše djelo zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Ovaj slučaj je danas prešao u nadležnost Prvog osnovnog suda.

Pročitajte još

Sudija za prethodni postupak je sporazum proslijedio Prvom osnovnom tužilaštvu, koje treba da se izjasni da li se slaže sa sporazumom nakon uvida u spise predmeta.

Sporazum je zakljucio i B.L.

Ðurić i B.L. su u pritvoru od hapšenja početkom oktobra, a posljednji put im je pritvor produžen odlukom Apelacionog suda u Beogradu krajem decembra i po toj odluci je predviđeno da može da traje do 27. januara da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom roku.

Protiv Đurića i B.L. Više tužilaštvo u Beogradu sprovelo je istragu zbog sumnje da su počinili krivično djelo – nedozovljena proizvođnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprijećena kazna od tri godine do 12 godina zatvora.

Tužilaštvo je dugo čekalo rezultat vještačenja, koje je vjerovatno opredijelilo odluku o krivičnom djelu za koje je optužen. Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije povjerovalo.