Gradovi

NAKON ZEMLJOTRESA SMJEŠTENI U KONTEJNER Human gest kolektiva iz Gruda porodicu iz Kostajnice spasio od zime

Porodica Gorana Samca iz Kostajnice biće smještena u pokretni stambeni kontejner jer im je kuća uništena u zemljotresu 29. decembra.

NAKON ZEMLJOTRESA  SMJEŠTENI U KONTEJNER Human gest kolektiva iz Gruda porodicu iz Kostajnice spasio od zime
FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA

Samcu je rješenje o smještaju u stambeni kontejner uručio načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović.

Iz opštine Kostajnica su istakli da se zbog značajnih oštećenja uzrokovanih zemljotresom u kući porodice Samac više ne može boraviti.

Inače, opština Kostajnica obezbijedila je dva kontejnera koji su namjenjeni za smještaj porodica kojima je potreban alternativni smještaj jer su im kuće uništene u zemljotresu.

FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA
FOTO: OPŠTINA KOSTAJNICA

Stambeni kontejneri imaju sve uslove za boravak porodica, kao što su snabdjevanje električnom energijom i vodom i smješteni su u naselju Tavija.

Predsjednik Omladinskog kluba “Feniks” iz Kostajnice Nikola Pilipović najavio je da će donacijom radnika firme “Violeta” iz Gruda biti obezbijeđena mobilna kuća za porodicu Kauković-Berić.

Ovi humani radnici su željeli da kuću doniraju porodici sa dvoje ili više maljoletne djece.

– Ova porodica ima troje djece uzrasta 17, 10 i tri godine. Živjeli su u mjestu Užice, a mobilna kuća će biti postavljena na opštinskoj zemlji u Taviji pored stambenih kontejnera koji su već tu postavljeni. Riječ je o mobilnoj kući, koja je veća od kontejnera – naveo je Pilipović.

Ova donacija rezultat je inicijative volontera Crvenog Krsta iz Kostajnice Nikoline Stanić i Omladinskog kluba “Feniks” iz Kostajnice.

Prema ranijim najvama, 45 objekata u Kostajnici će morati da bude porušeno jer su mnogo oštećeni u zemljotresu.