Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NAMJERAVAO DA ZATRE ČITAVU PORODICU” Ivan (19) koga je djed ubio izdahnuo sestri i majci pred očima

Hronika
Autor:

Foto: TV Pink screenshot

Anđela Ronić, sestra Ivana i Jastreba, koje je ubio pomahnitali djed i tast Nenad Ronić iz Knjaževca, kaže da je njen djed namkeravao da zatre čitavu porodicu

Ivan Ronić (19), koga je hicima iz “kalašnjikova” ubio Nenad Ronić (63), na samrti je svojoj majci Moniki, a ubičinoj kćerki, navodno poručio “da čuva njegovog sina starog svega 20 dana”, piše Kurir.

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana opisala je posljednje minute života svog brata: “Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: ‘Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana’. Majka ga je tješila i govorila mu da će ostati živ”.

Nesrećna djevojčica bila je svjedok krvavog pira svog djeda Nenada, koji je, osim unuka Ivana, ubio i njegovog oca, a svog zeta Jastreba Asanovića (38), dok je Ivanovu ženu Romanu (20) i rođenog brata Bendžamina (15) teško ranio. Anđela kaže da je kobne večeri sa majkom, ocem, braćom, snajom Romanom i bratancem od 20 dana sjedela u kući kada je djed uleteo u dvorište i počeo da rešeta.

– Strašno je bilo! Odjednom smo čuli djeda kako viče i počela je pucnjava. Tata i mama su istrčali iz sobe, a djeda je pucao gdje je stigao. To su bile sekunde. Romana, moja snaja i supruga mog brata Ivana, izašla je napolje, pa utrčala u sobu i viknula mi da uzmem njihovu bebu i spasem je. Brzo sam dohvatila bebicu i sakrila se iza kreveta. Sjela sam na pod, spustila glavu da me djed ne vidi ako uđe. Onda je sve zamuklo – priča Anđela i nastavlja: “Izašla sam iz sobe i vidjela Ivana kako leži u hodniku. Tata je bio u dvorištu i on sav krvav, okrenuo je glavu prema mami, uzdahnuo i umro. Umro je otvorenih očiju, gledao je mamu. Poslije je došla policija, a ja sam izlazila iz kuće da gledam tatu, da ga zapamtim. Satima je mrtav ležao u dvorištu”, prenosi “Kurir”.

Bio pijan

Očevici masakra kažu da je ubica uletoo u dvorište svoje kćerke Monike nakon što mu je neko rekao da je Monikin sin ubio njegovog unuka od sina Siniše, koji je tog dana došao iz Njemačke.

– Odmah je počeo da viče: “Džani je sad umro, svi ćete da vidite, pobiću vas! Ni beba nema da ostane, krv ću da vam zatrem!” – kaže očevidac i dodaje: “Neko je rekao Nenadu da su se njegovi unuci, od kćerke i sina, potukli i da je unuk od kćerke usmrtio ovog drugog, koji se zove Džani. To nije bilo tačno, ali je bilo okidač za Nenada. On je u tom trenutku bio jako pijan”.

Ogorčeni na nadležne

Anđela, komšije i rođaci ubijenih i ranjenih kažu da su ogorčeni na Hitnu pomoć, koja je, prema njihovim riječima, došla na mjesto pucnjave poslije 45 minuta: “Dugo smo čekali Hitnu, duže od pola sata. Svi su ih zvali telefonom, vikali im da požure. Ivan je bio živ, ali je umro u bolnici”, kaže Anđela. Njeni rođaci kažu da su ljuti i na policiju, koja je znala da je Nenad agresivan i da ima oružje.

– Čim se nekom zamjeri, on dohvati motku, pa udri. Policija je zbog tuča koje je on izazivao nebrojeno puta reagovala – kaže rođak.

Nenadova kćerka ga spriječila da pobije ostale

Veću tragediju spriječio je komšija Miloš Stefanović, koji je uspio da pomahnitalom diedu otme pušku, a sa ocem se lavovski borila i njegova kćerka Monika, koja je u sekundi ostala bez muža i sina, dok joj se snaja i drugi sin nalaze u bolnici teško ranjeni.

– Monika se otimala sa svojim ocem oko puške, dok su odjekivali pucnji. Uspjela je da ga zadrži da ne uđe u kuću i da ne ubije bebu i sve ostale. Na kraju je komšija uspio da ga savlada – kaže sagovornik i dodaje da je Monika juče obišla ranjenu snaju i sina.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO