Sudbine

Naomi Kembel progovorila o PAKLU DROGE “Bilo je strašno pogledati se u ogledalo, ubijala sam se”

Naomi Kembel je u novom dokumentarcu “Super modeli” otkrila da ju je ovisnost o drogama devedesetih godina "umalo ubila".

Naomi Kembel
FOTO: SARAH YENESEL/EPA

Slavna manekenka tada je bila na vrhuncu karijere. Priznala je da se okrenula kokainu kako bi zaboravila traumu iz djetinjstva i pomirila se sa smrću talijanskog dizajnera i njezinog bliskog prijatelja Đanija Versaća.

– Jedna od stvari koje sam pokušavala prikriti bila je tuga. Ovisnost je takva. Opasna stvar, stvarno je. Misliš da će to izliječiti ranu, ali neće. To može izazvati jako veliki strah i anksioznost – ispričala je Naomi, prenosi Dejli mejl.

– Đani bi me tjerao da izađem i idem dalje kada nisam mislila da mogu. Kad je on umro, moja tuga je postala prevelika – dodala je.

S ovisnošću se borila pet godina, a 1999. se srušila tokom snimanja. Tada je, kaže, shvatila, da se mora prijaviti na rehabilitaciju.

– Bila je to jedna od najboljih stvari koje sam mogla učiniti za sebe u to vrijeme. Bilo je strašno pogledati se u ogledalo. Ne možete prikriti svoje osjećaje. Ubijala sam se. Bilo je jako bolno – zaključila je Naomi koja tvrdi da glavni okidač zbog kojeg je počela uzimati supstance trauma iz djetinjstva.

Naime, slavna manekenka odrasla je bez oca koji je napustio njenu majku dok je bila trudna, piše Bosnainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije