Hronika

NAPADNUT SVEŠTENIK U novosadskom naselju Liman udario ga nepoznat muškarac

Napadnut sveštenik u novosadskom naselju Liman, kada ga je ničim izazvan udario nepoznat muškarac.

Policija ispred zgrade
FOTO: Z. ČONKAŠ/RINGIER

Napad se desio juče u poslijepodnevnim časovima.

Napad je izvršio za sada nepoznati muškarac koji je na ulici, pred svjedocima, ničim izazvan, udario sveštenika B.M. i zatim se udaljio u nepoznatom pravcu. Incident je prijavljen novosadskoj policiji i u toku je istraga – navodi se u saopštenju.

Iz Еparhije ocjenjuju da je očigledno da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na SPC, naročito posljednjih mjeseci, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Еparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske djelatnosti u srpskom narodu, očigledno uspješne.

Pročitajte još

– Posljednjih dana su pomenuti mediji svoj govor mržnje usmjerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vjernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gdje više desetina hiljada vjernika nemaju svoju parohijsku crkvu – napominje se u saopštenju.

Ova potreba građana Limana je, odmah zloupotrijebljena da bi se društvo u Srbiji dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posljeratnih godina, kada su Crkva, njeno sveštenstvo i vjerni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani.

– Pozivamo sve društvene činioce, a posebno političke partije, medije i nevladin sektor, da na ovom primjeru uvide svoj dio odgovornosti i da svi zajedno kao društvo učinimo sve da se ambijent u kojem živimo izliječi i upristoji, jer će, u suprotnom, dolaziti do sve većih podjela u društvu – stiču iz Еparhije bačke.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu