Banjaluka

NAPISALA KNJIGU O STANIVUKOVIĆU Vratila se nakon duže pauze i ponovo ušla u skupštinu

Advokatica Smiljana Babić Moravac je u Skupštinu grada Banjaluka prvi put izabrana 2000. godine, da bi se nedavno, nakon dvije decenije, izborila za svoj drugi odbornički mandat.

NAPISALA KNJIGU O STANIVUKOVIĆU Vratila se nakon duže pauze i ponovo ušla u skupštinu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nije mijenjala stranke, ostala je vjerna PDP, partiji u kojoj je takoreći od osnivanja. Ipak, godinama je bila u zapećku, da bi se nakon duže pauze vratila na scenu, i to kao saradnica i pravna savjetnica Draška Stanivukovića.

Pratila ga je u brojnim akcijama, poput razotkrivanja afere “Pelene” i borbe za prava Sanje Popović i njene majke Vukosave, koje su prošle godine nasilno deložirane iz svog stana na Starčevici. Uvjerena da su majka i kćerka žrtve diskriminacije i korumpiranog pravosuđa, pro bono ih je zastupala na sudu.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Svoje advokatske usluge je besplatno nudila i drugim građanima čija su ljudska prava prekršena.

Pročitajte još

 Fascinirana likom i djelom Draška Stanivukovića, napisala je i knjigu o mladom stranačkom kolegi, koji je nedavno izabran za gradonačelnika Banjaluke. Kako saznajemo, rukopis je spreman za štampu, ali će knjiga biti objavljena kada glavni junak odluči da je najbolji trenutak za to.

Inače, ovo nije prva knjiga Smiljane Babić Moravac. Do sada ih je objavila četiri. Njen prvi roman, „Istinita životna priča“, posvećen je njenom pokojnom suprugu, poznatom banjalučkom novinaru i književniku Jovanu Babiću.

Kako je ranije izjavila, u advokaturi se često susreće sa surovom stvarnošću, a kroz literaturu se sa tom stvarnošću suočava.