Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NAPISAO KAZNU OD 30 PA UZEO 50 KM Potvrđena optužnica protiv policajca

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv policajca iz Istočnog Sarajeva Milana Ivanića zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Prema navodima iz optužnice Ivanić je 22. aprila prošle godine oko 20.15 časova za vrijeme obavljanja službene dužnosti u Istočnom Novom Sarajevu zaustavio državljanina Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Dejla.

Policajac Ivanić je zatim uručio prekršajni nalog državljaninu SAD, ali je iscijepao dio gdje se nalazi naziv ovlaštenog organa, serijski broj, kao i ime i prezime policijskog službenika, te datum izdavanja.

Policajac Ivanić je u tako oštećeni prekršajni nalog upisao ime Kristofer Dejl i 30 maraka kao iznos novčane kazne koju treba platiti državljanin SAD.

– Zatim je od državljanina SAD tražio da mu da 50 maraka, što mu je saopštio kao sankciju za nenošenje ličnih dokumenata rekavši da će u njegovo ime uplatiti kaznu sljedećeg dana, čime je iskoristio svoj službeni položaj i ovlaštenje kako bi sebi pribavio imovinsku korist – navodi se u optužnici.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO