Hronika

NAREĐENO NOVO SUĐENJE Sud BiH ukinuo presudu Sadiku Ahmetoviću

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostpenu presudu kojom je bivši ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović bio osuđen na šest mjeseci zatvora zbog optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti.

NAREĐENO NOVO SUĐENJE Sud BiH ukinuo presudu Sadiku Ahmetoviću
FOTO: KLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Sud je ustvari uvažio žalbu Ahmetovićevog advokata i ukinuo prvostepenu presudu od 13. maja i naredio novo suđenje pred Apelacionim vijećem.

Ahmetović se optužnicom tereti da je kao ministar bezbjednosti od kraja 2011. do septembra 2012. godine, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću, potpisao s njim četiri ugovora o djelu, da bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju bezbjednosti u pojedinim oblastima, među kojim su organizovani kriminal, terorizam, javni red i mir, kao i druge poslove iz oblasti djelovanja Ministarstva bezbjednosti BiH.

Istom presudom od Bektića je bilo naloženo oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenim krivičnim djelom u iznosu od 7.414,00 KM, piše Avaz.

Prihvati notifikacije