Politika

"Naredna godina nema REPRIZU NI POPRAVNI" Opozicija poručila da će sutra iznijeti zahtjeve sa jasno izdefinisanim rokovima (FOTO)

Naši građani zaslužuju bolje društvo i došlo je vrijeme da se režimu koji pljačka Srpsku i pokušava uvesti medijski mrak odlučno kaže dosta je, masovnim izlaskom na veliki narodni protest sutra u Banjaluci.

"Naredna godina nema REPRIZU NI POPRAVNI" Opozicija poručila da će sutra iznijeti zahtjeve sa jasno izdefinisanim rokovima (FOTO)
FOTO: SDS

Poručili ovo su predstavnici banjalučkih gradskih organizacija SDS, PDP, DNS, SPS i pokreta „Banjaluka zove“ danas na Trgu Кrajine, gdje je organizovana podjela letaka sa pozivima na protest koji će u subotu biti održan u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Gradskog odbora PDP, Draško Stanivuković rekao je da će zahtjevi na protestu biti “hirurški precizni sa jasno izdefinisanim rokovima”.

– Mi smo svjesni da naredna godina nema ni reprizu ni popravni. Naredne godine moramo crvenu bandu da pošaljemo u prošlost i popravno kaznene domove. Što nas više bude naši zahtjevi će imati veću snagu i poruku. Ovo je njihovih poslednjih 365 dana koje će provesti na vlasti i zato godinu dana pred održavanje opštih izbora pravimo ove proteste – poručio je Stanivuković.

Povjerenik za Gradsku organizaciju SDS Banjaluka, Milan Radović pozvao je građane da dođu na Trg Кrajine i da svi zajedno kažu “stop medijskom mraku, aferama i svemu onim negativnim pojavama koje se dešavaju”.

On je rekao da je interesovanje građana za ovaj protest velik i izrazio uvjerenje da će podrška građana biti odlična.

– Naši građani zaslužuju bolje društvo i zato svi zajedno trebamo da se borimo za taj cilj – naveo je Radović.

FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS
FOTO: SDS

Predsjednik SPS, Goran Selak rekao je da su mirni protesti zagarantovano pravo svakog građanina Republike Srpske i pozivao sve dobre, vrijedne i čestite ljude da sutra dođu na Trg Кrajine.

– Pozivam ih da promovišemo slobodarski duh naroda u Banjaluci i Republici Srpskoj. Pored toga građane pozivam i da ne nasjedaju na spinove koji se emituju na pojedinim medijima i društvenim mrežama – poručio je Selak.

Pročitajte još

Potpredsjednik Gradskog odbora DNS, Nikola Dukić istakao je da je sloboda medija jedna od temeljnih osnova u demokratskom društvu.

– Mi kao takvo demokratsko društvo nećemo dozvoliti da narod ostane bez informacija. Zato smo danas ovdje i sutra dolazimo na proteste svi zajedno sa jasnom porukom da je dosta – istakao je Dakić.

Odbornik pokreta „Banjaluka zove“, Saša Lazić kaže da narod ima snažnu potrebu da izađe na protest koja je jača nego ikada do sada.

– Sutra očekujemo jedan veliki skup koji će rezultirati ispunjavanjem zahtjeva koji budu izneseni – rekao je Lazić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu