Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NAROD JE SREĆAN KADA NAS VIDI OVAKVE” Stevandić poziva na jedinstvo u Srpskoj

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da su zaključci od prije nekoliko dana u Palati Republike bili prijedlog opozicije, dok na današnjem sastanku opozicija nije predložila ni jedan. Ipak, dodao je, dogovor je da svi podrže danas usaglašene zaključke.

– Ustavni sud BiH je negacija principa na kojima počiva BiH jer u njemu nema mogućnosti zaštite vitalnog nacionalnog interesa – rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, vidljiva su preslagivanja u odnosu snaga u svijetu što bi moglo da bude povoljnije za poziciju Srpske.

– Naši ciljevi su pravedni, metode demokratske, pobjeda zavisi samo od našeg razumijevanja i jedinstva. Molim vas za sabornost i razmijevanja, da odvojimo ličnog od kolektivnog. Ovo je pitanje statusa i opstanka Republike. Možete li zamisliti kolio je naš narod srećan kada nas vidi da nastupamo u duhu zajedništva – rekao je Stevandić.

On tvrdi da se zemljište u FBiH upisuje na kantone i opštine, dok se u RS pokušava upisati na BiH.

– Pogrešno je čekanje na neke jasne signale, na podršku Rusije, Kine ili Srbije. To je kukavička politika i otkirva neodlučnost onih koji rukovode. Ako ste zarobljeni kalkulacijama, onda takav signal nikada neće ni doći. Kolebljivim podrška neće stići ni kada se očekuje. Za podrpšu morate pokazati ličnu hrabrost, karakter i odlučnost. Ovo se posebno odnosi na primjedbe koje se upućuju Srbiji, od koje se očekuje da nas glasnije podrži. Ali, jaka i moćna Srbija glasno govori i onda kada ćuti – tvrdi Stevandić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO