Gradovi

"Narušena slika bezbjednosti u javnosti" Načelnik policije u Trebinju se oglasio povodom slučaja otmice mladića u Bileći

Posljednja dešavanja u Bileći i protivpravno hapšenje Dušana Miloševića narušila su sliku o bezbjednost kod građana, rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

"Narušena slika bezbjednosti u javnosti" Načelnik policije u Trebinju se oglasio povodom slučaja otmice mladića u Bileći
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

On je pozvao pravosudne institucije da zajedno spriječe ovakva djela.

– Policija ima dobru saradnju sa sudovima i Tužilaštvom u Trebinju. Što se tiče konkretnih slučajeva, smatram da nekada treba bezbjednosne događaje sagledavati po tome koliko je narušena slika bezbjednosti u javnosti, a ovaj događaj je narušio. Iako je policija odradila svoj posao kako treba, ipak sve tri karike zajedno moraju raditi  i poručiti da se ove stvari ne smiju dešavati –  istakao je Laketa.

FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: D. ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

On je dodao da je većina krivičnih djela na području Bileće dokumentovana, da je Policijska stanica u ovoj opštini vladala bezbjednosnom situacijom.

Građani Bileće, nezadovoljni odlukom Osnovnog suda u Trebinju da se sa slobode brani Marko Zvijer, jedan od osumnjičenih za otmicu i premlaćivanje Dušana Miloševića, više puta su organizovali protreste.

Pročitajte još

Nakon ovog događaja u bjekstvu je bio drugi osumnjičeni Željko Vujović, kojem je, nakon što se prošle sedmice predao policiji određen jednomjesečni pritvor.

Komentarišući pojačanu akciju policije posljednjih dana na području istočne Hercegovine načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je rekao da je cilj spriječavanje daljih vršenja krivičnih djela i otrkivanja počinilaca ranijih krivičnih djela.

Laketa tvrdi da su ovo redovne policijske aktivnosti, te da su već rasvjetljena određena krivična djela poput krađa i korištenja narkotika na javnim mjestima.

– Aktivnosti se nastavljaju- poručio je prvi čovjek policije u istočnoj Hercegovini.