Svijet

“Naš posao ide niz vodu” Ugostitelji u Holadniji TUŽE VLADU ZBOG MJERA

Nacionalno udruženje restorana i ugostiteljskih preduzeća u Holandiji saopštilo je danas da će tužiti holandsku državu da bi ukinula mjere zaključavanja za koje se plaši da će dovesti do mnogih bankrota.

“Naš posao ide niz vodu” Ugostitelji u Holadniji TUŽE VLADU ZBOG MJERA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), najveća organizacija koja predstavlja holandsko ugostiteljsko poslovanje, rekla je da je preduzela taj korak jer vlada nije obezbijedila jasan plan za ponovno otvaranje četiri mjeseca nakon što im je naloženo da se zatvore, prenosi Rojters.

KHN takođe traži neutvrđenu odštetu u posljednjem pravnom osporavanju odgovora holandske vlade na KOVID-19.

Pročitajte još

Sud je prošle nedjelje stao na stranu grupe za sprečavanje zaključavanja „Virus Varheid“ (Virus Istina) i presudio da je za policijski čas od 21 do 4.30, koji je pokrenuo ulične proteste kada je uveden 23. januara, nedostajao tačan pravni osnov i naredio da se ukine.

Na tu odluku je podnijeta žalba.

Očekuje se da će vlada sutra produžiti policijski čas za još tri nedjelje do kraja marta, ali da će sljedeće sedmice omogućiti ponovni rad frizera i srednjih škola, izvjestili su lokalni mediji.

– Duboko smo razočarani ovom vladom. Oni se i dalje drže epidemiološke situacije, dok redovno mijenjaju medicinske parametre svoje politike. A u međuvremenu, naš posao ide niz vodu – rekao je predsedavajući KHN Rober Vilemsen.