Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NASILJE U SARAJEVU Djevojku u centru grada fizički maltretirao policajac (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: Thinkstock

Redakciji portala Avaz.ba javila se Sarajka Dženana Mujić koja je kazala da ju je maltretirao i udario pripadnik MUP-a KS.

Kako je kazala nemili događaj se desio juče u centru Sarajeva.

– U ulici Mehmeda Spahe sam parkirala svoj automobil, kao i uvijek. Međutim, tada je došao jedan policajac koji mi je kazao da tu ne mogu parkirati. Upitala sam ga zašto, s obzirom da tu uvijek parkiram automobil, jer radim u blizini. Međutim, on je krenuo za mnom i počeo me vući za jaknu i psovati mi – kaže šokirana građanka.

– Dan ranije sam na isto mjesto parkirala i nije bilo nikakvih problema, ali juče je policajac stao ispred mene, uzeo me objema rukama za nadlakticu desne ruke i počeo vući psujući mi “Boga i Božiju majku”. Tom prilikom mi je poderao i jaknu. Krenula sam prema zgradi Federalnog MUP-a, koja se nalazi u neposrednoj blizini, da bih pozvala nekoga, međutim policajac mi je opet prišao i počeo me vući za ruku, čupati i u jednom momentu s obje ruke udario u predjelu nadlaktice. Takođe me koljenom udario u natkoljenicu – ističe sagovornica Avaza.

Nakon šoka koji je doživjela nazvala je MUP i prijavila cijeli slučaj.

– Pripadnici MUP-a su došli na lice mjesta, uzeli izvještaj, zadržali se sa tim policajcem veoma kratko i meni kazali da će izvršiti unutrašnje provjere nad njim. Ja sam im samo odgovorila da ću protiv njega podnijeti tužbu. Izvadila sam zdravstveni list, jer imam nekoliko modrica – kazala je Sarajka.

(Avaz.ba)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO