Hronika

NASILNIČKOM VOŽNJOM UBIO DJEVOJČICU (13) Saznajemo: Mujkić će PRIZNATI krivicu za tešku nesreću

Nisvet Mujkić (26) iz Prnjavora optužen za izazivanje teške saobraćajne nesreće u kojoj je u oktobru prošle godine u centru Prnjavora poginula Vanja R. (13) priznaće krivicu, saznaje Srpskainfo.

NASILNIČKOM VOŽNJOM UBIO DJEVOJČICU (13) Saznajemo: Mujkić će PRIZNATI krivicu za tešku nesreću
FOTO: TVK3/TWITTER/SCREENSHOT

Ročište na kojem bi se Mujkić trebao izjasniti o krivici zakazano je za 25. januar u Okružnom sudu u Banjaluci.

Ukoliko optuženi prizna krivicu pred sudijom za prethodno saslušanje, onda će u narednom periodu biti zakazano novo ročište, na kojem će sudsko vijeće odrediti visinu kazne na koju će biti osuđen Mujkić.

Aleksandar Jokić, advokat optuženog Mujkića, izjavio je za Srpskainfo da su javne osude njegovom klijentu prevršile svaku mjeru.

– Mujkiću sude prnjavorski portali i traže njegov linč- rekao je Jokić.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Aleksandar Jokić

Dodaje kako će Mujkić u svakom slučaju otići u zatvor, ali da optuženi nije nikakva zvijer, koju bi trebalo javno linčovati.

– On je klinac koji je popio i sjeo u automobil, što i nije nepoznanica mladim ljudima tog uzrasta, ali imaju sreću da im se ne dogodi ovakva tragedija. Mujkić se kaje i svjestan je da je svojom nesmotrenošću upropastio mnoge živote – naveo je advokat Jokić.

Pročitajte još

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka optužilo je Mujkića da je 10. oktobra 2020. godine u 21.29, u Ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora, kao učesnik u saobraćaju upravljao automobilom „golf 4“, u vlasništvu Elvedina Mujkića.

Prema navodima optužnice, vozač Nisvet Mujkić bio je u stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi.

Ovakvo stanje optužnicom je ocijenjeno kao stanje privremene duševne poremećenosti.

Krećući se iz pravca Beogradske ulice ka centru Prnjavora optuženi se uključio u Ulicu Laze Lazarevića, vozeći brzinom od 105,6 kilometara na čas, gdje je dozvoljena brzina kretanja bila ograničena na 40 kilometara na čas.

Zbog nasilničke vožnje i više nego duplo veće brzine od dozvoljene, došlo je do destabilizacije i zanošenja vozila kojim je upravljao Mujkić, te prelaska „golfa“ na trotoar i pločnik ispred gradske parking garaže.

Prema optužnici, Mujkić je lijevom bočnom stranom vozila, odnosno prednjim lijevim vratima udario u 13-ogodišnju Vanju R. Neposredno prije udara, nesrećna djevojčica je mirno stajala na trotoaru.