Banjaluka

"NAŠLI MJESTO ZA SAKSIJE, NISU ZA LJUDE" Policija prekinula opoziciju tokom obraćanja

Banjalučki opozicionari održali su danas pres konferenciju na Trgu Krajine, kako bi se obratili javnosti povom nedavnog privođenja članova grupe „Pravda za Davida“ tokom njihove konferencije za medije.

"NAŠLI MJESTO ZA SAKSIJE, NISU ZA LJUDE" Policija prekinula opoziciju tokom obraćanja
FOTO: PDP

Konferenciji su prisustvovali odbornici pokreta Banjaluka zove, Mirna Savić-Banjac i Saša Lazić, kao odbornici SDS i PDP Aleksandar Petković i Jovo Savanović, te predsjednik GO PDP Banjaluka i narodni poslanik, Draško Stanivuković.

Odbornica Mirna Savić-Banjac je poručila da je uvijek za poštovanje zakona, te dodala da je mnogo puta do sada davala izjave na trgu, ali nikada za to nije imala dozvolu.

Da li to znači da sam kršila zakon? Da li ga i sada kršim? Pravila moraju biti ista za sve. Da li znate da svakako plaćamo višemilionkse iznose za sve malverzacije dosadašnje vlasti, a i da ćemo, mi građani, plaćeti sve ove sudske procese  – poručila je Savić – Banjac, dodajući, da su građani potpisali da vrše represiju nad njima onog trenutka kada su se ućutali.

Savić-Banjac je poručila da jedino sistem u kome su svi isti, može da “donese boljitak i zagaranduje opstanak nas i naše djece”.

Pročitajte još

Javnosti se obratio i odbornik Petković, sa porukom da su Banjaluku uzurpirali oni koji misle da je sve njihovo.

Foto: PDP
Foto: PDP

– Kao neko ko voli ovaj grad i kao neko ko se ovdje rodio poručujem da ne mogu više tako da se ponašaju. Ne samo da zabranili okupljanje, nego su zabranili i život, hiljdama ljudi koji su otišli odavde – rekao je Petković dodajući da treba pustiti ljude da iskažu svoje nezadovoljstvo.

Govornica na Trgu Krajine

Poslanik PDP, Draško Stanivukovć kaže da je gradonačelnik na trgu našao mjesta za saksije, ali nije za ljude.

– Ovdje nije važno koji ste pokret i koja ste stranka, važno da imate pravo da kažete svoje uvjerenje. Želimo građanima Banjaluke, i svim građanima Republike Srpske, da poručim da će poslije naše pobjede simbolično biti postavljne govornica na Trgu Krajine koja će značiti slobodu govora i izražavanja misli – rekao je Stanivuković.

I ovu pres konferenciju prekinula je policija, kada su policijaci došli da opomenu okupljene odbornike, a zanimljivo poruku je poslao i Davor Dragičević koji na Fejsbuku napisao “opet predstva na trgu, dobro poznati scenarsiti i režiseri, nažalost, samo ste naša kopija”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu