Politika

"Našli smo kompanije koje će raditi sa Srpskom" Radovan Višković u Budimpešti dogovorio nastavak realizacije tri projekta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u Budimpešti sa ministrom ekonomskog razvoja ove zemlje Martonom Nađem dogovorio nastavak realizacije tri projekta - vjetroelektrane Hrgud, rehabilitacije HE Trebišnjica u Trebinju i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci.

Radovan Višković
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Višković je istakao da je riječ o nastavku realizacija tri projekta koje je nekada prestala da finansira njemačka razvojna banka KFV.

On je naveo da je Mađarska već prihvatila te projekte.

– Već su pronašli kompanije iz Mađarske koje će nastaviti raditi te projekte zajedno sa Srpskom. Mađarska će obezbjediti čak i finansiranje projekata – izjavio je premijer Srpske.

Pročitajte još

Višković je istakao da je važan detalj današnjeg sastanka bio njegov poziv Nađu da dođe u Srpsku, što je mađarski ministar prihvatio, te da početkom iduće godine, poslije praznika, bude organizovan ekonomski forum.

– Očekujemo u februaru ekonomski forum privrednika Srpske i Mađarske. Čim dođem u Banjaluku uputiću zvanični poziv za organizaciju tog foruma, čiji ću biti domaćin – rekao je Višković.

Ambasada Njemačke u BiH saopštila je u avgustu da je Vlada te zemlje odlučila obustaviti četiri infrastrukturna projekta u Republici Srpskoj u vrijednosti 105 miliona evra, među kojima je projekat izgradnje vjetroelektrane “Hrgud” u Berkovićima ukupne vrijednosti 64,28 miliona evra, obnova HE kod Trebinja, kao i projekat zbrinjavanja otpadnih voda u Gradišci.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije