Hronika

"Nastala je vriska i haos, KRV JE PRSKALA na sve strane" Ovako priča majka jednog od dječaka iz sarajevske škole nakon incidenta kada je vršnjak donio skalpel

U sarajevskoj Osnovnoj školi "Šip" došlo je do incidenta u kojem je jedan od učenika donio skalpel u školu i s njim mahao pred učenicima u svlačionici.

policijski automobil
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kako je pisano, dječak se samopovrijedio za to vrijeme, a reagovala je i policija.

– Sam događaj nije bio nimalo bezazlen. Incident se desio u muškoj svlačionici. Dječak je izvadio skalpel i počeo zamahivati prema dječacima simulirajući lika iz igrice “Granny” i govoreći “ja sam lud”. Srećom je “promašio” trojicu dječaka, jedan je uspio pobjeći u wc i sakriti se.

U naletu prema vratima od wc, dječak sa skalpelom je sebe, nažalost, povrijedio – presjekavši sebi tetivu. Nastala je vriska i haos, krv je prskala na sve strane. Na sreću, nema drugih povrijeđenih i nažalost dječak je povrijedio samo sebe – rekla je majka jednog od šest djecaka iz svlačionice i ovo je prava istina, piše Avaz.

Pročitajte još

Nažalost, škola je pokušala prikriti događaj i nedavanjem pravih, tačnih i blagovremenih informacija dovela u situaciju da u medije ode netačna, da se u grupama dijele poluinformacije i da mi kao roditelji nagađamo šta se desilo, ovisno o tome od koga smo čuli. Svi, kao roditelji, zaslužujemo da znamo pravu istinu i uradimo sve kako se ovakve stvari nikada ne bi ponovile, kazala je majka jednog od dječaka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije