Kultura

Nastao prema motivima BRUTALNOG UBISTVA Arnele Đogić: Filmu "Tako da ne ostane živa" Specijalno priznanje u Trstu

Ovogodišnji Fimski festival u Trstu, njegovo 32. izdanje završeno je sinoć, a film Faruka Lončarevića "Tako da ne ostane živa" osvojio je Specijalno priznanje.

Nastao prema motivima BRUTALNOG UBISTVA Arnele Đogić: Filmu "Tako da ne ostane živa" Specijalno priznanje u Trstu
FOTO: TRIESTEFILMFESTIVAL/YOUTUBE

“Otac” Srdana Golubovića osvojila je Nagradu publike i Central European Initiative nagradu.

Film “Tako da ne ostane živa” je svjetsku premijeru imao 23. januara na ovom Festivalu.

Film Faruka Lončarevića TAKO DA NE OSTANE ŽIVA selektiran je u glavni takmičarski program 23. Trieste Film…

Posted by Enes Kozlicic on Thursday, January 7, 2021

Film je nastao prema motivima teškog zločina koji se dogodio prije pet godina u Olovu, kada je ubijena mlada djevojka Arnela Đogić.

Pročitajte još

Glavne uloge u filmu tumače Aida Bukva i Dino Sarija, a u filmu glume i Enes Kozličić, Aleksandar Seksan, Faketa Salihbegović – Avdagić, Mehmed Porča, Ivana Vojinović, Dženita Imamović Omerović, Mirela Lambić, Dina Mušanović, Admir Šehović, Nadine Mičić, Saša Krmpotić i Bakir Silajdžić. Režiju i scenario za film potpisuje Faruk Lončarević, direktor fotografije je Alen Alilović, dizajn zvuka radio je Mirza Tahirović, kostimografiju Lejla Graho, montažeri filma su Redžinald Šimek i Faruk Lončarević, a film su producirali Faruk Lončarević i Rusmir Efendić.

Trieste Film Festival je održan u online formatu od 21. do 30. januara, a prikazao je 29 dugometražnih igranih, 19 dokumentarnih i 16 kratkih filmova, te 25 filmova u pratećim programima, piše Avaz.