Politika

NASTAVAK DIJALOGA O KOSMETU Vučić: Dogovorene teme za sastanak u Briselu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su dogovorene teme za nastavak dijaloga o Kosovu i Metohiji u četvrtak u Briselu.

NASTAVAK DIJALOGA O KOSMETU Vučić: Dogovorene teme za sastanak u Briselu
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Vučić, koji učestvuje na video-sastanku EU, Beograda i Prištine, naveo je da se dijalog pod pokroviteljstvom EU nastavlja poslije 20 mjeseci.

Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak – objavio je Vučić na instagram nalogu “Budućnost Srbije”.

Vučić je prethodno održao bilateralne konsultacije sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Miroslavom Lajčakom.

Današnja video-konferencija “Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije” uvod je u nastavak dijaloga u Briselu, najavljen za četvrtak, 16. jula.

Pokrovitelj video-konferencije je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj, koji je uoči konferencije poručio da se održava radi postizanja konačnog sveobuhvatnog i pravnoobavezujećeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.