Politika

„Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte“ Višković tvrdi da će Vada Srpske podržati potencijalne investitore

Vlada Republike Srpske nastaviće da podržava i pomaže razvojne projekte u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj od značaja za stanovništvo, a budućim investitorima pružiće svu neophodnu podršku posredstvom Direkcije za investicije, najavio je danas premijer Radovan Višković.

„Nastavićemo da pomažemo razvojne projekte“ Višković tvrdi da će Vada Srpske podržati potencijalne investitore
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

U okviru Četvrtog međunarodnog sajma dijaspore, koji se održava u Cirihu, Višković je razgovarao, u odvojenim susretima, sa privrednicima iz dijaspore, porijeklom iz Republike Srpske koji posluju u Švajcarskoj, i predstavnicima lokalnih zajednica iz Srpske učesnicima na ciriškom sajmu.

– Na sastanku je razgovarano o mogućnostima uspostavljanja i daljeg unapređenja poslovne saradnje u različitim oblastima, s akcentom na modernizaciju saobraćajne infrastrukture, te izgradnju i sanaciju regionalnih i pristupnih puteva u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Pročitajte još

Premijer je naveo mnoge prednosti ulaganja u Republici Srpskoj, te upoznao potencijalne investitore sa stimulativnim poreskim stopama u Republici Srpskoj, povoljnim troškovima poslovanja, podsticajima za nova zapošljavanja i uvođenje novih tehnologija, kao i drugim olakšicama prilikom investiranja.

Privrednici iz dijaspore upoznali su predsjednika Vlade i predstavnike lokalnih zajednica iz Srpske sa svojim poslovnim planovima, te izrazili interes da zajedno sa predstavnicima lokalnih zajednica učestvuju u realizaciji različitih infrastrukturnih projekata širom Republike Srpske.

Prihvati notifikacije