Banjaluka

Nastavlja se jesenja sadnja: Kavkaska jela krasiće Park „Petar Kočić“

Simboličnom sadnjom jelke u Parku „Petar Kočić“, nastavljene su aktivnosti velike jesenje sadnje, kroz koje će Banjaluci  biti vraćen epitet „grad zelenila“.

Nastavlja se jesenja sadnja: Kavkaska jela krasiće Park „Petar Kočić“
FOTO: A. ČAVIĆ

Kavkaska jela krasiće Park „Petar Kočić“, a ideja je da se, u narednim godinama, ovo drvo ukrašava kao gradska novogodišnja jelka, čime će se izbjeći kupovina i bespotrebna sječa jelki. Ova sadnica je donacija društveno-odgovorne kompanije „Infomedija“.

Sadnja je nastavljena i u Parku „Mladen Stojanović“, gdje su predstavnici organizacije „Helsinški parlament građana“ i Fondacije „Udružene žene“  posadili šest novih stabala tulipanovca, crvenog javora i lipe, a sadnji se pridružila i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Podsjećamo, kako grad ne bi ove jeseni ostao bez novih sadnica i kako bi se sačuvao epitet „zeleni grad“, pokrenuta je akcija „Zasadi li doniraj“, u okviru koje je prikupljeno oko 300.000 KM donacija, što je značajno više sredstava za najveću jesenju sadnju u odnosu na ranija budžetom izdvajana sredstva za te namjene.

Prihvati notifikacije