Politika

NASTAVLJA SE REPRESIJA Zamjeniku direktora Kancelarije za KiM nije dozvoljen ulazak na Kosmet

Zamjeniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Damjanu Joviću danas nije dozvoljeno da uđe na teritoriju Kosova i Metohije.

NASTAVLJA SE REPRESIJA Zamjeniku direktora Kancelarije za KiM nije dozvoljen ulazak na Kosmet
FOTO: NIKOLIJA KOŠAK/RAS SRBIJA

Jović je upozorio da se represija i političko nasilje nad srpskim narodom i nad Srpskom listom nastavlja i da se odvija pojačanim intenzitetom kako se izbori na Kosovu i Metohiji bliže.

On je rekao za TV “Most” da je danas trebalo da posjeti sela Banje i Suvo Grlo u Srbici, kao i Prilužje kod Vučitrna, kako bi pozvao mještane da 6. oktobra stanu pod isti barjak i glasaju za Srpsku listu.

Jović je rekao da srpski narod podržava Srpsku listu zato što voli svoju državu Srbiju i to se ne može spriječiti nikakvim zabranama.

Priština treba da shvati da srpski narod ne glasa za Srpsku listu zbog nas zabranjenih, srpski narod podržava Srpsku listu zato što voli Srbiju i to niko nikada neće promijeniti – rekao je Jović.

On kaže da to što se Srpskoj listi onemogućava da na jednak način kao i drugi učesnici na izborima vodi kampanju i da na njenim skupovima učestvuju predstavnici Vlade Srbije u konačnom ishodu neće promijeniti rezultat Srpske liste, prenio je RTS.

– Taj rezultat će biti na ponos svima koji vole svoju državu i drže do svog imena, obraza i porodice i koji znaju da nam je jedinstvo najpotrebnije – rekao je Jović.

Zamjenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušana Kozareva juče su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti južnu pokrajinu.