Hronika

Nastavlja se suđenje decenije: Specijalni sud pod opsadom, Lalić danas iznosi nove detalje o zločinima klana Velje Nevolje (FOTO)

Danas se nastavlja suđenje ozloglašenom kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića (koji su danas prije podne putem video-linka prisustvovali ročištu u Višem sudu u Podgorici zbog ubistva Mila Kapetana) a dio svog jučerašnjeg iskaza, u kojem je objelodanio detalje likvidacije koje je počinio ovaj klan, dao je svjedok okrivljeni Srđan Lalić.

Nastavlja se suđenje decenije: Specijalni sud pod opsadom, Lalić danas iznosi nove detalje o zločinima klana Velje Nevolje (FOTO)
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Lalić je juče prvi put javno govorio u sudnici, gdje je do detalja opisao brojne zločine koje se toj kriminalnoj grupi stavljaju na teret, otkrivši do detalja kako je likvidiran navijač Partizana Goran Veličković Goksi, ali i nova ubistva do sada nepoznata javnosti.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Danas bi trebalo da nastavi svoje otkrivanje novih zločina ozloglašenog klana.

Pred početak suđenja, ispred Specijalnog suda je, kao i juče, veliki broj pripadnika policije i žandarmerije sa dugim cijevima, koji obezbjeđuju okolni prostor.

U sud dolaze optuženi

U pratnji supruga, Vlade Georgijeva, nekadašnjeg Dejana Sekulića, bivšeg policajca iz loznice i nekadašnjeg menadžera Raste, koji je odnedavno na slobodi, stigla je jedina žena u klanu, Slađana Sekulić.

Sa advokatom, stigao je i optuženi Filip Ivanovski.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Stigao je i prvi optuženi sa slobode, Miloš Lukić Selak.

Podsjećamo, njemu je ukinut pritvor i određena mjera zabrana napuštanja boravišta i na 15 dana mora da se javlja u policijsku stanicu.

Optužnica

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Gorana Mihajlovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje. Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakićevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Vladimira Greka, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića. Na prošlom glavnom pretresu sa slobode su pušteni da se bore Filip Ivanovski, Miloš Lukić Selak, Vlada Georgiev (bivše ime Dejan Sekulić) i Boris Karapandžić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije