Hronika

NASTAVLJA SE SUĐENJE Samozvani učitelj glume Mika Aleksić stigao u Palatu pravde, žrtve će i danas svjedočiti

Samozvani učitelj glume Miroslav Mika Aleksić koji je optužen za nedozvoljene polne radnje i silovanja svojih učenica stigao je u Palatu pravde gdje će se, kako se očekuje, nastaviti svjedočenje žrtava.

Mika Aleksić na suđenju
FOTO: MILAN ILIĆ / RINGIER

Na prethodnom ročištu, pred govornicu je izašla jedna od žrtava Ivana V. koja je potvrdila izjavu koju je dala u tužilaštvu, rekavši da stoji iza svega što je prethodno rekla, nakon čega je Zoran Jakovljević, branilac Miroslava Aleksića, počeo da joj besumučno postavlja pitanja.

Pitanja poput: “Zašto nisi prijavila”, “Zašto si nastavila da ideš na časove glume”, “Da li te je fizički maltretirao”, “Sa kojim prijateljima si prvo razgovarala o ovome”, “Da li je Milena prvo pozvala tebe ili ti nju”, “Zašto se nisi prvo obratila roditeljima”, Jakovljević je čak tri časa postavljao pitanja Ivani V. koja je svakim novim odgovorom zvučala kao da joj je sve teže da se prisjeća svega što je prošla.

– Da li se osjećate silovano? – izgovorio je u jednom trenutku Jakovljević.

Ivana je bez trunke razmišljanja dala potvrdan odgovor.

– Da – rekla je ona.

“Plašila sam ga se, bio je grub”

Jakovljević ni ovog puta nije odustajao u namjeri da odbrani postupke Aleksića pa je tako nekoliko puta pitao žrtvu zbog čega nije napustila studio i da li joj je neko prijetio.

Ivana je negirala da ju je Aleksić vezivao i da joj je prijetio.

– Osjećala sam se prestravljeno, zarobljeno. Nisam znala kako da reagujem – objasnila je ona.

Ona je dalje rekla da je imala nisko samopouzdanje i da je on to i primijetio.

– Plašila sam ga se. On je bio grub, vrijeđao nas je da smo glupi. Plašila sam se da neću biti pametna – rekla je ona i dodala: “Često sam plakala u četiri zida i povraćala, proživljavala sam sve sama”.

Optužnica protiv Aleksića

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična djela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja.

Pročitajte još

On je negirao djela koja mu se stavljaju na teret, a u svojim izlaganjima je svjedočenja oštećenih poredio sa serijom “Seks i grad” i sa meksičkim sapunicama, piše Blic.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021. godine, a pritvor mu je u septembru zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, koji je ukinut u martu ove godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu