Svijet

NE BOJE SE ODMAZDE Izraelu SAD i saveznici obezbijedili "nova sredstva" za slučaj iranskog napada

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da su SAD i drugi saveznici obezbijedili ''nova sredstva'' Izraelu za odbranu od potencijalnog napada Irana na tu zemlju, kao i za odgovor na napad.

Ministar Joav Galant
FOTO: ABIR SULTAN/EPA

Pomno pratimo planirani napad Irana i njegovih zastupnika na Izrael. Posljednjih dana smo ojačali našu vazdušnu odbranu i sredstva za ofanzivu, naveo je Galant u saopštenju.

Ministar je istakao da izraelska vojska ima nove kapacitete na kopnu, moru u vazduhu, kao i u obavještajnoj službi, prenosi Tajms of Izrael.

Pročitajte još

Iran je teroristička država, a svijet je tome sada izložen više nego ikada. Odlučni smo da zaštitimo naše građane od terorizma i naći ćemo način da odgovorimo – naglasio je Galant.

Poručio je da izraelski civili treba da slijede uputstva Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) i da djeluju u skladu sa direktivama Komande unutrašnjeg fronta.

Iranski Korpus garde islamske revolucije (IRGC) je 1. aprila naveo u saopštenju da je u izraelskom napadu na iranski konzulat u Damasku ubijeno sedam vojnih savjetnika, među kojima su bila dva generala i pet oficira, a Teheran je obećao odmazdu za taj napad.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu