Zabava

"Ne mogu da budem perfektna" Jelena Đoković razgovarala o privatnom životu i novim projektima (FOTO)

Supruga najboljeg tenisera Novaka Đokovića, globalna direktorka fondacije Novak Đoković, Jelena razgovarala je o projektima na kojima trenutno radi ali i privatnim temama

"Ne mogu da budem perfektna" Jelena Đoković razgovarala o privatnom životu i novim projektima (FOTO)
FOTO: ROBERT GETEL/RAS SRBIJA

Jelena je u proteklih nekoliko nedjelja obilazila region kako bi promovisala film „Mudrost traume“ doktora Gabora Matea kroz koji možemo da istražimo zašto se zapadno društvo suočava s epidemijama kao što su anksioznost, hronične bolesti i upotreba psihoaktivnih supstanci, te da li je to došlo i kod nas. Đokovićeva je organizovala panale gde su nakon filma ljudi mogli da postavljaju pitanja i govore o svojim problemima.

FOTO: : BLIC TV / SCREENSHOT
FOTO: : BLIC TV / SCREENSHOT

Jelena za Blic TV govori i o tome kako se snalazi kao majka pored brojnih obaveza koje ima.

– Imala sam san da svojoj djeci budem najbolja verzija sebe, a u tome sam imala veliku podršku svoje okoline i Novaka. Naravno, tu ima svakodnevnih kriza i sad ne želim da pričam neke bajke, ali važno je da imamo podršku – rekla je Jelena, a na pitanje da li je kroz život težila perfekciji, Jelena je rekla:

– Ne mogu da budem perfektna! Težila sam tome, ali su me djeca, kao moji najveći učitelji naučili da ne treba da težim perfekcionizmu. Kada su emocije prisutne ne možemo da imamo takav cilj, mi smo ljudi, a ne roboti. Danas sebe gledam kao ljudsko biće, a nekada nisam – otkrila je Jelena.

Na pitanje čemu su je djeca naučila, rekla je:

– Djeca su me naučila da se zauzmem za sebe, jer su oni takvi i zahvalna sam što su se baš takvi rodili. Uz njihovu pomoć sam napustila tu ideju o savršenosti. Novak i ja danas ne možemo da ih vaspitavamo onako kako su naši roditelji vaspitavali nas jer je sada neko drugo vrijeme. Tara i Stefan provode dosta vremena u vrtićima, idu na treninge, imaju organizovane aktivnosti, a mi roditelji treba da se snađemo u tim modernim izazovima. S druge strane, suština vaspitanja je da samo treba da im prenosimo ljubav – rekla je Đokovićeva.

Pročitajte još

Iako živimo u surovom svijetu, a Jelenina i Novakova djeca nose teret slave, ona je ispričala da uprkos tome što nije sve ružičasto ne želi da im skida te naočare sama. Često u šali znam da im kažem: „E da sam ja tako odgovorila svom tati, kako bi se drugačija provela“, a oni mi samo kažu“ „Pa šta“…uvek ima problema i izazova.

– Ne želim da moju djecu pripremam na to da je život surov, to će sami otkrivati. Sa njima dijelim neke svoje minimalne probleme, a oni meni uvijek mogu da se požale. Ja sam tu da ih usmerim, oni su svoji, jer na ovaj svijet nisu došli kao jedna bijela tabla – dodala je Jelena.

Na pitanje koliko joj teško pada kada se zbog poslovnih obaveza odvaja od djece, Jelena je rekla:

– Ne razdvajam se često od njih. Kada je Novak na putu ja sam sa djecom, a evo sada dok sam ja bila na regionalnoj turneji on ih je pazio. Privilegija je imati partnera kao što je Novak, zaista – rekla je Jelena.

Na pitanje da li je grize savjest kada ode od njih, kroz osmijeh je rekla:

– Iskreno, ne dozvoljavam to sebi jer mi prija da nekada malo odem od djece. Prija mi jer se vratim mnogo bolja, uželim se i imam više strpljenja za njihove potrebe, a to je svakom roditelju potrebno, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije