Hronika

NE NALAZI SE U BANJALUCI Poznato gdje je otišao Rus Vlajko

Artem Aleksejevič Popov (18), Rus čiji je nestanak nedavno prijavljen ne nalazi se u Banjaluci i utvrđeno je da je 12. februara napustio BiH i ušao u Srbiju.

Nestao mladić Artem Popov
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

U MUP Republike Srpske navode da je Popov 12. februara ušao u autobus firme ”Bočac turs”, koji je putovao za Novi Sad.

– Nesporno je utvrđeno da je Popov tog dana napustio BiH i vjerovatno se nalazi na području Novog Sada – navodi izvor ATV.

Prema prijavi njegove majke Artem je posljednji put viđen 12. februara, upravo na autobuskoj stanici u Banjaluci, i od tada mu se izgubio svaki trag.

Artem je prethodno iz Rusije doputovao u Srbiju. Prema informacijama koje je porodica dobila od policije 10. februara 2024. godine je prešao granični prelaz Rača i ušao u BiH.

Pročitajte još

– Moj sin poznat je i kao Vlajko. Posljednji put viđen je na autobuskoj stanici u Banjaluci i od tada mu se gubi svaki trag. Pasoš nije registrovan od 10. februara, što znači da se najvjerovatnije i dalje nalazi u BiH. Nepoznato je gdje je otišao, možda u Sarajevo ili Mrkonjić Grad. Tečno govori ruski i srpski jezik – ispričala je nedavno majka za Telegraf.

Artem je visok 190 cm, mršav je i ima smeđe oči i kosu. Prepoznatljiv je i po brkovima i bradi. Porodica nema informacije o tome šta je imao na sebi kada je viđen poslednji put, ali moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da pozovu policiju u BiH ili u Srbiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu